Ministr financí Ivan Pilný (24.5.2017)

Ministr financí Ivan Pilný (24.5.2017) | foto: ČTK

Pilný už nechce do Sněmovny. Na kandidátce Vysočiny ho nahradí Faltýnek

  • 54
Ministr financí a poslanec ANO Ivan Pilný už nebude kandidovat v podzimních sněmovních volbách. Hlavním důvodem jsou osobní problémy, píše deník Právo. Pilný měl být lídrem ANO na Vysočině, místo něj bude jedničkou šéf poslanců hnutí Jaroslav Faltýnek.

V čele olomoucké kandidátky má Faltýnka nahradit tamní hejtman Ladislav Okleštěk. Vedení ANO bude kandidátní listiny schvalovat v pondělí.

Dohady o tom, že Pilný již na podzim nebude kandidovat, potvrdil Právu šéf hnutí ANO Andrej Babiš. „Ano, je to tak. Hlavním důvodem jsou osobní problémy, do detailů však nechci zabíhat,“ řekl.

Ivan Pilný vystřídal v květnu na postu ministra financí Andreje Babiše. Předtím působil jako poslanec hnutí ANO. V minulosti zakládal českou pobočku Microsoftu a v letech 2000 až 2001 byl předsedou představenstva Českého Telecomu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video