Diskuze

Slevy ve vlacích mohou padnout, ČSSD chce přidat 900 korun na penze

Sociální demokraté chtějí za každou cenu přidat penzistům v příštím roce v průměru 900 korun, a tak připouštějí možnost, že by byly slevy na jízdné ve vlacích jen pro důchodce nad 70 let. Chtějí se bavit i o možné sektorové dani či vyšší dani z dividend, řekli předseda ČSSD Jan Hamáček a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes burt zitra lizatko, na vsechny ty zmeny jsou zatracene velke vydaje, a oni je klidne po par mesicich splachuji

1 0
možnosti

To je totální zoufalství. Socani chtějí přetáhnout komoušům důchodce??

0 0
možnosti

Proč myslíte? Důchodci byli z největší části voliči ČSSD. Pak si je k sobě stáhl Babiš.

3 0
možnosti

Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil.

To už je normální Kocourkov.

2 0
možnosti

Ale vždyť se nedělá nic jiného, než že Maláčová hledá, kde najít těch několik miliard na zvýšení důchodů o dvě stovky na 900. Babiš nejdřív vypustí něco do světa, a pak když se zjistí, že to půjde těžce, tak z toho vycouvá a hodí to na někoho jiného. Jinak u toho zlevněného jízdného by se zas tak nestalo, když se ta věková hranice důchodců posune na 70.

2 0
možnosti

Dopravci přesně evidují kolik jízdenek se slevou prodají. A natahují ruce k státnímu rozpočtu. Spočítá však někdo o kolik lidí, byť se slevou začalo jezdit více? Možná, že by se dostali ke zcela jiným číslům.

Příklad: jeli jsme s manželkou vlakem tam a zpátky. Zaplatili jsme celkem 200.- Kč. Pokud by bylo plné jízdné 800.-Kč, jeli bychom autem a dráhy by neměly ani těch 200.- Kč. Kde tedy vzniká ztráta?

2 0
možnosti
Foto

ztráta vzniká ve chvíli, kdy vy sice zaplatíte 200kč, ale o těch zbylých 600,- se dopravce přihlásí státu. Tedy on dostane celých 800kč, vás stál výlet 200kč a 600 jsme vám zadotovali my všichni ostatní

2 0
možnosti

... padnout může klidně i celá tahle povedená vláda !!!

3 1
možnosti

J36o81s82e72f 83K39o84z98e13l

18. 2. 2019 20:47

Vesničtí burani ať pěkně platí plné jízdné. A co na tom že pro každý prd musí do města.My důchodci měšťáci máme MHD zadarmo už jak dlouho. Tak je to po sociálnědemokraticku správné.

2 1
možnosti

O daních zde nebudu uvažovat, ale rozhodně by studenti měli mít úlevy jen do 18 let. Pak už jsou to dospělý lidé a měli by se sami snažit. Mohou si vydělat na brigádách. Ať dostávají prospěchová stipendia na VŠ. V USA kdo chce studovat, se také musí postarat sám o to kde na to vezme.

7 1
možnosti

V případě denního/prezenčního studia ať mají slevu na cestu do a ze školy klidně až do 26 let. Prostě tak, jak to bylo do loňského září.

Co se prospěchového stipendia týká, tak tam by bylo zapotřebí nastavit podmínky tak, aby se nemohlo stávat, že v rámci jednoho předmětu, který souběžně vyučuje více lidí, neměla skupina vyučujícího "A" jiné podmínky ukončení předmětu, než skupina vyučujícího "B" - jak by druhá skupina měla mít šanci získat prospěchové stýpko, kdyby oproti první skupině měli mnohem náročnější zkoušku, zadané příklady? Nebo aby byly vyvážené jednotlivé termíny zkoušek celkově - ne, že jeden termín bude lehký, zato na opravném to dají vyučující studentům "vyžrat". A stává se to, ne že ne.

1 0
možnosti

Tahle vláda mi připadá ještě o chloupek šílenější, než minulá.

A to je co říct.

3 1
možnosti

Jaká minulá? Myslíte tu ANO a ČSSD nebo ještě něco před ní? ;-D

1 0
možnosti

Socani jen chtějí dostat na svoji stranu tradiční voliče důchodce, které jim přebral lhář z ANOfertu a na mladé kašlou. Jen se nikdo neptá těch daňových poplatníků, kteří tyto úplatky voličům zaplatí.

6 0
možnosti

J53o86s52e40f 97K44o52z69e30l

18. 2. 2019 20:18

A že mu ten ovar narostl.

1 0
možnosti