Hlavní hygienička Pavla Svrčinová (19. března 2021)

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová (19. března 2021) | foto: Petr Topič, MAFRA

Hlavní hygienička Svrčinová je zpět v práci, vrátila se po kolapsu

  • 11
Hlavní hygienička Pavla Svrčinová, která před týdnem zkolabovala při jednání vlády, je opět v práci. Webu iRozhlas.cz to v pondělí sdělil ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Média minulý týden informovala o tom, že Svrčinovou v úterý postihla zdravotní indispozice a musela ji převézt sanitka do nemocnice.

Hlavní hygienička podle posledních informací opět normálně pracuje. „Sedí tu vedle mě v kanceláři a účastníme se online zasedání vlády,“ řekl Arenberger iRozhlasu. Bližší informace ministr ani Svrčinová nesdělili.

Hlavní hygienička zkolabovala při jednání vlády. Skončila v nemocnici

Podle webu není jasné, kdo Svrčinovou na pozici hlavní hygieničky od minulého týdne zastupoval. Tehdy ji v budově ministerstva zdravotnictví postihly během úterního online jednání vlády neznámé zdravotní problémy.

„Posádka záchranářů odpoledne zasahovala na Palackého náměstí v Praze u 57leté ženy, která byla po celou dobu při vědomí a po ošetření byla transportována do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ řekla iDNES.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Sedmapadesátiletá Svrčinová nastoupila v půlce března zatím jako pověřená funkcí hlavní hygieničky za odvolanou Jarmilu Rážovou. Od loňského ledna byla ředitelkou moravskoslezské krajské hygienické stanice.

Chce zlepšit komunikaci úřadu s krajskými hygienickými stanicemi a zlepšit trasování. Na místo musí být podle služebního zákona vypsáno výběrové řízení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue