V pořadu Tajemství mé kuchyně vystupoval Pospíšil po boku herečky Kamily Magálové. „V krátkém čase mě opustil další velmi blízký člověk, milý přítel a kulinářský umělec. Navždy na něj budu vzpomínat a děkovat mu za krásných jedenáct společných let. Až tam nahoře jako obvykle uvaříš něco mimořádného, ráda přijmu tvé pozvání,“ uvedla pro Aktuality.sk Magálová. Podle slovenských médií měl Pospíšil zdravotní problémy.
Pospíšil se objevil také po boku Zdeňka Pohlreicha v pořadu Ano, šéfe. Televizní obrazovky opustil v roce 2021 po jedenácti letech moderování. Jedním z důvodů pro jeho odchod byl podle Magálové také šéfkuchařův zdravotní stav.
Když michelinský inspektor nenajde v podniku šéfa, je zle, tvrdí šéfkuchař Pospíšil![]() |
Pavel Pospíšil se narodil ve Zlíně, dětství a mládí prožil ve Vyškově. Původně chtěl být malířem, ale na umělecko-průmyslovou školu se nedostal, takže se nakonec vyučil kuchařem ve vyškovské restauraci Besední dům. Studoval na hotelové škole v Piešťanech. Ve druhé polovině šedesátých let odjel na stáž do Berlína, kde poté zůstal.
Řadu prestižních ocenění získala také jeho restaurace Merkurius, která svého času patřila mezi dvacet nejlepších v Německu.
„Když dostanete hvězdu, nepoznáte to na výplatě, ale podle toho, že je hospoda plná,“ řekl Pospíšil v rozhovoru pro iDNES.cz v roce 2018. V pořadu Rozstřel mluvil mimo jiné o tom, zda se dá z gastronomie zbohatnout. „Můžete vydělat peníze a slušně žít, ale milionářem se nestanete,“ uvedl.
19. prosince 2018 |