Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Policie pátrala po sourozencích z Brna, našla je na letišti v Budapešti

  • 317
Maďarská policie našla na letišti v Budapešti dvě pohřešované děti z Brna, které v úterý zmizely z domova. Čtrnáctiletý chlapec a jeho dvouletá sestra jsou v pořádku. ČTK to řekla mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková. Matka telefonicky kontaktovala syna, ale chlapec jí odmítl říct, kde se sestrou jsou.

Policie vedla obě děti v databázi Dítě v ohrožení, což je státní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. „Obě děti jsou v pořádku a aktuálně řešíme jejich převzetí rodiči,“ uvedla Cejnková.

Podle prvotních informací jely děti navštívit otce, který žije v zahraničí. Chlapec i dívka se nacházeli ještě v úterý ráno doma v Brně. Když se ale matka vrátila z práce, už tam nebyli. Syn jí po telefonu nechtěl říct, kde jsou. Policie už v úterý pracovala i s verzí, že mohli opustit Českou republiku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video