Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Ovčáček po mohutném protestu na Letné zvažuje vstup do politiky

  • 670
Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta Miloše Zemana, dává najevo, že ho osobně láká vstup do politiky. Naplno to řekl v souvislosti s protesty proti premiéru Andreji Babišovi, které mají na podzim pokračovat. „Moje sympatie mají konzervativní subjekty, ať pravicové nebo levicové,“ řekl iDNES.cz Ovčáček.

„Jestli na podzim sáhnou k násilným protestům, provedu mocnou pomstu. Oznámím vstup do aktivní politiky po ukončení mandátu pana prezidenta v roce 2023. A možná i dříve,“ napsal Ovčáček v neděli do diskuse na své osobní facebookové stránce v souvislosti s demonstrací na pražské Letné, která byla největším protivládním protestem od pádu komunistického režimu v listopadu 1989. Podle odhadu mobilního operátora T-Mobile demonstrovalo v Praze s požadavkem na Babišovu demisi 283 tisíc lidí.

Ovčáček na dotaz, zda by spolupracoval například s hnutím List Jaromíra Soukupa nebo s konzervativní hnutím Trikolóra, jež zakládá poslanec Václav Klaus mladší, odvětil, že se ještě nerozhodl. Vznik vlastního hnutí ohlásil na jaře majitel televize Barrandov Jaromír Soukup, který každý týden moderuje ve své televizi pořad Týden s prezidentem, a nedávno i Klaus mladší, jehož vyloučila ODS.

„Nejsem příznivcem úzkého pohledu na politiku. V každé straně je někdo, koho si vážím. S ANO bych neměl problém, s ODS také ne,“ vyznal se Ovčáček ze svých osobních politických názorů loni na podzim v Rozstřelu iDNES.cz.

Někdejší novinář Ovčáček, který psal pro Haló noviny, Blesk a Právo, je ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky a tiskovým mluvčím Miloše Zemana od roku 2013. 

Do jakého politického uskupení vstoupí Jiří Ovčáček?

celkem hlasů: 3459

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 2. července 2019. Anketa je uzavřena.

hnutí List Jaromíra Soukupa
hnutí List Jaromíra Soukupa 1893
Do žádné. Svůj záměr si rozmyslí
Do žádné. Svůj záměr si rozmyslí 805
hnutí Trikolóra
hnutí Trikolóra 271
KSČM
KSČM 231
Založí novou stranu
Založí novou stranu 133
SPD
SPD 126

Jiří Ovčáček byl hostem pořadu Rozstřel (říjen 2018):

30. října 2018


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video