Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Otcové nesouhlasí s tabulkami na alimenty. Dítě přitom stojí mnohem víc

I kdyby soudci dávali alimenty v maximální výši podle nově navrhovaných tabulek, v mnoha případech by to nemuselo pokrýt ani polovinu obvyklých výdajů na dítě. S tabulkami tento týden přišla ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, která chce, aby k nim soudy od května přihlížely.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iřij

1. 6. 2010 8:12
péče

Myslím,že přídavky a péče o děti po rozvodu rodičů , je pandořina skříňka našeho právního systému. Potřeby dětí jsou nejen materiální , ale zejména citové , děti jsou často použity při rozvodu jaky nástroj vidírání jednoho partnera vůči partneru druhému . Nezřídka se dočítáme o odchodu otce ze života dětí , je vytvářen obraz otce usurpátora , tyrana a jen zřídka se soudy a sociálka zajímá o pravdivost protistranami vyslovených nařčení při samotném rozvodu a skutečné potřeby dětí jsou zastíněny zájmy jednoho z rodičů . Pro děti je nejdůležitější blízkost obou rodičů , jejich pomocná ruka podpora a rodičovská láska . Je pro mne jen těžko stravitelná představa mnoha matek , jež notně podporovány sociálními pracovnicemi a praktikami soudů , bojují o děti téměř s nasazením života . Vždyť popření otce v dětech je popření poloviny identity dětí samotných .

0 0
možnosti

evik.jane

23. 5. 2010 11:16
tehdejší má situace

těsně po revoluci se se mnou manžel rozvedl,mě zůstali 3 děti ve věku 1, 3 a 5 let.Moje mateřská byla 2900 a od státu 1300 a vyměřené výživné 1050(manžel bohužel neplatil).Náklady na bydlení 2000 a co zbylo pro mě a děti si umíte spočítat.Když šli kluci do školy,nechala jsem zvednout výživné zvedli to jen na 1500,ačkoli náklady na bydlení již byli daleko vyšší(4200),sice jsem již pracovala,má mzda byla 6800 a po sečtení výživného a peněz od státu 2300,nám stále zbývalo 4900 pro 4 lidi na stravu a další výdaje,manžel neustále měnil zaměstnání a exekuce ho nedohonila.Když už kluci šli na střední školy a já chtěla zvednout výživné,tak jsem odešla s nepořízenou,že manžel je momentálně veden na úřadu práce a já mám dostatečný příjem pro uspokojení domácnosti se 4 členy....podotýkám,partnera jsem neměla a manžel zůstal dlužen přes 270tis na výživném,které teď vymáhají děti,ale mělo patřit mě..kde je spravedlnost?Neházím všechny muže do jednoho pytle,můj případ je,doufám,jediná výjimka.

0 0
možnosti

Morgiana

23. 5. 2010 7:45
pokračování

Nejvíc mě asi bolely ty vánoce. Syn vybíral značkové víno por otce asi 3 hodiny:( Dcera už se s tátou odmítá stýkat, prrotže vždycky jí někam pozve a 10 minut před schůzkou to odvolá . Poslední kapka byla , když dcera chtěla za maturitu do Itálie , sama si naspořila 4000 a tak tátu poprosila 0 1000 korun. Dozvěděla se že bohužel on nemá svuj učet, Vyplata mu chodí na účet manželky/ ona dělá teď jeho sekretářku/ a ať se nezlobí, ale momentálně jí nemůže dát ani korunu( Jo kdyby někdo poukazoval, že mi manžel dával 10000, ano dával, dcera je postižená a já jsem s ní byla 16 let doma a starala se o ní.

0 0
možnosti

Morgiana

23. 5. 2010 7:41
Otcové

Je tristní kdykoli se otevře toto téma , tu číst pořád to samé . Taky moc nechápu jak se může chlap, který dřív dával většinu platu rodině a ta ho spotřebovala změnit a tvrdit , že na výchovu a potřeby dětí stačí 1000-2000 kč. Ze své zkušenosti a vlastně ze zkušenosti ze svého zaměstnání jsem došla vcelku k překvapivému závěru. Ve velkém procentu k této změně dochází pokud si partner bývalý najde novou ženu . Takže ne bývalý muž je bývalý ženě nepřítelem, ale nová žena dělá vždy zle. U nás dokud jí vůbec neznal jezdil za dětmí i třikrát týdně, dával mi na domácnost 10000 a oba jsme byli v pohodě. Naštěstí během té doby děti dovršily 18 let a tím pádem když se objevila "madam" už se o peníze s tátou museli dohadovat s ním sami . No dopadlo to strašně. Už dva roky od něj neviděly ani korunu, studium dceři platím sama se současným manželem , dárky k vánocům pro 23 letýho kluka a21 letou slečnu byli "tělový krém Avon" protože ona je prodejkyně.

0 0
možnosti

majnun

7. 4. 2010 14:00
nejvetsi zparchantelost je

ze otec ty alimenty musi platit, i kdyz DNA vysetreni prokaze, ze to dite neni jeho. Kukaccich deti je u nas snad az 10%

0 0
možnosti

Vaclav Hanus

29. 3. 2010 8:16
Dítě přitom stojí mnohem vic

Neni treba zapominat, ze poplatek otcu neni castka slouzici k pokryti pece o dite. Je to pouze ...castecne odskodneni za nepodileni se na spolecne vychove. V hrubem odhadu nese matka tihu poloviny nakladu, ponevac je statisticky jeji prispevek k nefunkcni rodine  polovicni.

0 0
možnosti

Šibal

29. 3. 2010 7:36
10tisíc měsíčne stojí 10letté dítě?

10tisíc měsíčne stojí 10letté dítě? Kde? V Jevanech?

S maželkou jsme do milunélo roku (za posledních 5 let) dobírali čístého 26tisíc. Máme dvě  - teď devítileté děti.

Tak mi řekněte jak jsme s těch zbylých peněz po odečnení 2 krát 10000 měsíčně, dokázali žít dva dospělí a ještě našetřit 50 tisíc ročně. 

S takovými výpočty jděte někam. Je to úplná blbost.

0 0
možnosti

papaja76

29. 3. 2010 7:03
Co je fér?

Mít a vychovávat dítě je zodpovědnost obou rodičů. Bohužel, většina našich zákonů je tvořena bez dostatečného průzkumu. Chápu rozhořčení rodiče, který nemá dítě v péči a musí na něj platit. A co ten druhý, co ho v péči má? Je v nevýhodě, co se týká příjmů, výběr práce musí být uzpůsoben potřebám dítěte. Já jako rodič samoživitel si proto přepych života v Čechách nemůžu zatím dovolit, musím se otáčet ve třech pracích a šetřit, abychom se mohli vrátit do Čech než začne dcera chodit do školy. A za péči o dítě, když chodím do práce musím platit. Myslím si, že by se ale měli snažit oba rodiče stejně, ikdyž už nežijí spolu, ale chtělo by to kvalitnější zákony !!

0 0
možnosti

orinka3

29. 3. 2010 6:46
chlapi obecně nemají povědomí

o tom, kolik stojí domácnost. Mají velmi zkreslené představy, protože se o to většinou nikdy nemuseli starat. Každá ženská ví, že dvě stovky se v obchodě utratí v podstatě za nic - mléko, máslo, maso.....a kolikrát se takový nákup musí udělat? A prášky na praní, kosmetika pro dospívající, lékárna - přála bych pánům mít tak po dva měsíce všecko na starosti, otevřely by se jim oči. A to nemluvím o požadavcích školy.

0 0
možnosti

montyyjack

29. 3. 2010 7:26
Re: chlapi obecně nemají povědomí

Ha ha, to je zase názor. Naopak já žiju nebo spíše jsem už několikátý rok nucen žít s paní, která se doma o nic nestará ani se nepodílí na chodu domácnosti. Ale co týden, to nějaký nový hadřík na sebe, pravidelně dochází na kosmetiku. Že by něco přispěla na chod domácnosti, ani náhodu. Nebo že by třeba synovi zaplatila obědy ve školce.

A závěr. Problém který tady je předstírán je oboustranný a ne že jenom ženy jsou ty chudinky co se starají o domácnost. To už dávno není pravda.

0 0
možnosti

jardadrda

29. 3. 2010 6:32
Nadhodnocené výdaje na děti

Nevím, kdo si může dovolit i v úplné rodině dát na dítě 10 tisíc měsíčně. Většina lidí takové příjmy nemá, tak nechápu, jak může článek trvrdit, že jedno dítě stojí tolik. Navíc hodně rodin má i dvě děti a zdaleka nedosahuje příjmů přes 30 tisíc čistého. Nevím, proč se vydávají takové trapné články.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

USA vetovaly palestinskou žádost o plné členství v OSN. Hamás to odsoudil

19. dubna 2024  6:40,  aktualizováno  6:44

Spojené státy v pátek svým vetem v Radě bezpečnosti zablokovaly palestinskou žádost o plné členství...

V Íránu se ozvaly exploze. Podle Američanů zaútočil Izrael, ten to nepotvrdil

19. dubna 2024  6:17

Ve středoíránské provincii Isfahán se v pátek ráno ozvaly exploze, podle íránských médií se jednalo...

Poslanci změní vodní zákon v reakci na ekologickou havárii na Bečvě

19. dubna 2024  5:40

Změnu vodního zákona, která má snížit rizika havárií na řekách, budou v pátek schvalovat poslanci....

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...