Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pelikánovu revoluci osobních bankrotů kritizuje už i jeho kolega z ANO

Změnu zákona, která by umožnila osobní bankrot mnohem většímu počtu lidí, už kritizoval kdekdo. Teď se však ministr spravedlnosti Robert Pelikán musí při jejím prosazování potýkat i s výtkami z vlastních řad. Podle poslance Patrika Nachera totiž novela představuje značné riziko a požaduje její změnu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč do háje to nenastaví tak, že má dlužník v oddluží zaplatit 100% toho co jsi půjčil. Žádné úroky, penále, smluvní pokuty, protě skutečný dluh. A klidně ať to trvá 20 let. Při současném systému má výhodu ten, kdo si doslova vymyslel obrovské příslušenství, protože plnění se rozděluje poměrným způsobem, namísto, aby skutečně každý věřitel dostal 30%. A těch hrůz u oddlužení je více.

Pelikán kope za správcovskou loby, protože po novele už půjde jenom o to, aby byly zaplacené náklady správců, na pohledávky se zvysoka kašle.

2 0
možnosti
Foto

J54i68ř47í 74Š40í67ř

21. 2. 2018 12:40

A zkusil již se někdo zamyslet nad tzv. pojištěním při neschopnosti splácení či jak se ta údajná možnost nazývá. Pokud by tato bezproblémově fungovala tak by potom nemohlo být tolik dlužníků. A pokud se výslovně nezakážou ty organizace které ve svých nabídkách tvrdí že nenahlížejí a (zřejmě to asi i opravdu nedělají) do registru dlužníků a vesele půjčují i přesto že sice nemají jistotu navrácení ale jsou si zřejmě zcela jisti že své dostanou i za cenu že dlužníka a jeho rodinu totálně zničí. Jistě ono se dobře řekne " když nevíš jestli budeš moci vrátit tak si nepůjčuj". Ovšem co má dělat člověk který pracuje třeba za plat blížící se k minimální mzdě, jen tak tak nějak s výplatou vyjde a najednou mu vznikne mimořádný výdaj, Třeba mu v zimě odejde kotel na topení, případně sporák nebo další věc která je nutná k životu. Dobře půjde a vypůjčí si a poté během několika měsíců přijde o práci. A je li mu přes padesát tak šanci na jinou má velmi mizivou a když nějakou sežene tak ale určitě ne se stejnou výší platu. Včíl mudrujte géniové. A ještě k tomu připojištění docela by mě zajímalo jak je rychle a bezproblémově dostupné pokud dojde k situaci že tedy nebudu schopen splácet třeba z důvodů dlouhodobé nemoci a poté ze zdravotních důvodů nebudu moci vykonávat stejnou práci.

0 0
možnosti

odměna insolvenčního správce by za oddlužení měla činit cca 90tis. Kč... za to, že bude sedm let rozesílat splátky věřitelům... exekutor tohle dosud dělá za 15% z vymožené pohledávky... a když těch 90tis. nezaplatí dlužník, tak to zaplatí stát...

2 0
možnosti

jinými slovy: pokud dlužníkovi srazí ze mzdy 1000,- Kč, tak exekutor si nechá 150 Kč a zbytek pošle věřiteli... insolvenční správce si nechá 700 Kč a zbytek pošle věřitelům... a to se vyplatí!...těm správcům... ;-D

1 0
možnosti

a nejvtipnější je, že tihle zadlužení ubožáci většinově volili na Hrad kandidáta, jehož kancléř se léta v dluhovém byznysu pohyboval... no, je to vlastně opravdu "jejich" kandidát, přispěli mu ze svých splátek na kampaň ;-D;-D

5 0
možnosti

no a když už odpouštíme ty dluhy, tak bychom mohli odpouštět i přestupky a trestné činy... lidé co je páchají jsou taky kolikrát ve složitých situacích a neví co dělat... jel jsi ožralej? chudáčku, máš složité období... přepadnul jsi banku? nojo, jsi v dluhové pasti... tak ty peníze hezky vrať a příště si radši požádej o oddlužení... znásilnil jsi holku v parku? nojono, žádná Tě nechtěla, tak to nevadí, příště jí aspoň tolik nemlať....

4 0
možnosti

všem těm dobros...., kteří by odpouštěli dluhy chudákům dlužníkům, nezbývá než popřát, aby se jednou sami stali věřiteli... a dlužník se jim vysmíval a za sedm let splácení v oddlužení jim poslal tři stovky a pak by z toho byl venku...

4 2
možnosti

V současnosti za sedm let nedostanete vůbec nic.

0 0
možnosti
Foto

Platí toto obecné heslo : půjčuj jen to, co hodláš darovat.

3 0
možnosti

zdaleka ne vsechny dluhy jsou zpusobeny puckou ... to mame alimenty, odebrane a nezaplacene zbozi a sluzby, neuhrazeni zpusobene skody ... tihle vsichni by take meli sve pohledavky odpoustet a ty penize veritelum darovat ?

0 0
možnosti
Foto

Proč věřitele chránit nějakou zákonnou normou, exekucemi? Nikdo je nenutí půjčovat nikomu ani korunu. Mají veškerá práva si ověřit komu a za jakých podmínek půjčí. Je to jejich podnikatelské riziko, které nechtějí snášet. Z půjčování peněz se stalo podnikání bez rizika.

Řešením by bylo půjčovat fyzickým osobám pouze bezúročně a jen do 60% hodnoty věci, kterou by si pořizoval (uvedeno ve smlouvě) při pozdní splátce exekuce věci. Pro právnické osoby půjčovat s bankovním úrokem a s rizikem bankrotu dlužníka. Současně zákaz reklamy na půjčování peněz a současně zákaz půjčovat lidem v registru dlužníků.

Jen tak lze docílit investic do reálných podnikatelských projektů, nikoliv ukládání peněz do půjček a exekuční mafie.

0 4
možnosti

Pane vachmajstr, voni sou hlava...

5 0
možnosti

Jakakoliv forma osobnich bankrotu je proti zdravemu rozumu. Dluhy se maji platit a to v plne vysi. Max banky by mohly zustat ve ztrate, kdyz bezhlave pujcu kazdemu. Jak k tomu prijdou nevinni samozivitele, clenove SVJ atd., kteri nikomu nic dobrovolne nepujcili a maji byt v minusu. Pokud neco odpustit, tak max penale a uroky.

2 0
možnosti

Já tomu vážně nerozumím... Snažím se, ale nerozumím... Proč se stále více a více chrání dlužníci? Za těch x let v advokacii mi prošly rukama stovky, možná tisíce dlužníků a nikdo z nich se do toho nedostal jinak, než vlastní hloupostí, vážně nikdo. Nikdo z nich nezničil náklaďákem Pendolino ani nikomu nezačal hořet adventní věnec od kterého chytlo 10 dalších bytů. Všechno je to nahromaděná lidská blbost spojená s vědomím, že se mi nic nestane, protože jsem chudák a stát mě ochrání. Za peníze, které nemám si nakoupím věci, které nepotřebuju. Bez navýšení? Super, beru rovnou 2x! RPSN? Jo, chci to s RPSN! A nějaký úrok? Sankce? To je přece teďka všude... I v bance... A když je to v bance, tak je to ok. A nebo si ty peníze někde vezmu, prostě ukradnu. Třeba zaměstnavateli, ten jich má beztak dost a jen na mně a mých vynikajících schopnostech rejžuje a vůbec mě nedocení. No a když to nevyjde, tak se oddlužim, stejně je to každému jedno, soud mi to schválí... A když ne, tak ty pohledávky popřu a každý věřitel zahučí pětečku za určovací žalobu. Když mi to soud nebude chtít schválit, tak někoho ukecám na fiktivní smlouvu o důchodu a ono to nějak pude... Chvilku se budu držet a pak si půjčím na zaslouženou dovolenou... A taky bude nový model telefonu od mé oblíbené značky. Pětikilo měsíčně nějak dám. Jo a kdyby mě náhodou věřitel předhodil policii, tak to mi řikal soused, že to stejně policie nezvládne vyšetřit než mi to soud rozhodne to oddlužení, takže pohoda... Já nevím, není to vlastně celé úplně zbytečné? Nešlo by to řešit jen domluvou? Ty jsi ukradl sto tisíc? Ty sis napůjčoval u šesti různých společností? Ty jsi ale zlý chlapec, už to nedělej... Efekt bude stejný a ještě si ušetří práci soudci, státní zástupci, insolvenční správci, věřitelé, advokáti, policie....

9 3
možnosti

Stručně - pan Vrána vydělal na dlužnících asi 600 milionů korun. Za 15 let. A zabalil to ne proto, že by měl dost, ale proto, že - jak správně píšete - tenhle byznys přestal být zlatonosný.

Napadá vás nějaký rozumný důvod, proč by dlužníci měli kromě svých dluhů a souvisejících nákladů zaplatit exekutorovi takovou hromadu peněz?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Drony útočily hned v osmi ruských regionech, cílily na energetickou infrastrukturu

20. dubna 2024  11:14,  aktualizováno  13:40

V noci došlo k masivnímu útoku dronů na Rusko. Ruské úřady hlásí na pět desítek zachycených...

Znásilnil jsem tě, ale ve spánku. V Británii bují výmluvy na sexsomnii

20. dubna 2024  13:07

Britští právníci a spánkoví experti varují, že si pachatelé znásilnění a dalších sexualizovaných...

Na střelnici se smrtelně zranil muž. Policie to vyšetřuje jako sebevraždu

20. dubna 2024  12:36

V pátek odpoledne se na střelnici v Olomouci zastřelil muž ve středních letech. I přes okamžitě...

Florida bude učit děti o nebezpečí a zlu komunismu. Guvernér podepsal zákon

20. dubna 2024  12:34

Floridský republikánský guvernér Ron DeSantis podepsal tento týden zákon požadující vyučovat ve...