Reportáž skončila 18. 10. 2020 22:28

Demonstrace na Staroměstském náměstí

22:28

On-line reportáž o demonstraci na Staroměstském náměstí končí. Děkujeme a na shledanou příště.

20:01
18:32

Ligová fotbalová asociace se distancovala od násilností při dnešní demonstraci v Praze, kdy se protest proti vládním opatřením proti koronaviru zvrhl v bitku s policií. Asociace uvedla, že chce vládu přimět k opětovnému povolení sportovních soutěží, ale pomocí věcného dialogu, a ne násilným vynucováním.

18:26

„Drtivá většina účastníků byli normální lidé, nepochybně však v davu byli i fotbaloví chuligáni. Já už tam nebyl, když se to stalo. Po projevu jsem hned odešel. Ale takovéto násilí důrazně odsuzuji,“ řekl k demonstraci moderátor a komik Miloš Knor. 

18:18
18:00

Zraněným pomáhaly čtyři záchranářské posádky, k dispozici byl také vůz pro mimořádné situace Atego s lékařem.

17:42

Někteří agresivní účastníci demonstrace vykřikovali heslo ACAB (All Cops Are Bastards - všichni policajti jsou parchanti) a zákroky policistů si zblízka nahrávali na mobilní telefony.

17:31

Nejdramatičtější potyčky trvaly zhruba hodinu. Po ukončení demonstrace nejprve chuligáni začali odpalovat dělobuchy a náměstí se zahalilo do kouře z dýmovnic. Samotný konflikt začal v ústí do Kaprovy ulice, která je nejbližší spojnicí k sídlu Úřadu vlády ve Strakově akademii.

17:27
17:21

Čekal jsem hodně, ale takovou brutalitu nikoli, vyjádřil se ministr vnitra Jan Hamáček k útoku na policii. Demonstranti házeli na policisty pyrotechniku, koše i kameny.

17:18
17:12

Policisté zdrželi na demonstraci více než 100 lidí, řekl v televizi CNN Prima News ministr vnitra Jan Hamáček.

17:11

Organizátor půjde podle ministra vnitra Jana Hamáčka do správního řízení, ve kterém mu hrozí pokuta až 3 miliony korun.

17:08
17:07

Demonstraci organizoval občanský spolek Hnutí občanské nespokojenosti (HON). Původně počítal s dvouhodinovým programem, pro porušení pravidel ji musel po hodině ukončit.

16:58

Babiš žádá tvrdý postih chuligánů, odsoudil je i Zeman. Oba chválí policii

přečíst článek
16:51

Situace na Staroměstském náměstí je pod kontrolou policie. Rozsypané popelnice a další nepořádek po střetech policistů a demonstrantů uklízí zaměstanci pražských technických služeb.

16:46

Prymula: Demonstrace zhorší nákazu, je to pohrdání prací zdravotníků

přečíst článek
16:44

Záchraná služba ošetřila na demonstraci deset policistů a desítky civilistů, řekl mluvčí pražské záchranky. Kvůli střetu museli být povoláni lékaři z dosahu do nemocnic.

16:41
  • Policisté opakovaně vyzývají všechny, aby opustili pražské Staroměstské...

    Policisté opakovaně vyzývali, aby lidé opustili Staroměstské náměstí. Agresivní demonstranti začali policisty napadat, házet na ně pyrotechniku i dlažební kostky. Policisté odpověděli slzným plynem i těžkou technikou.. (18. října 2020) / Autor: Tomáš KristMAFRA

Načíst další