Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

16:37

Policejní mluvčí potvrdila, že zraněných je i několik policistů, nyní však nezná jejich počet ani rozsah zranění.

16:36

„Před začátkem demonstrace bylo zadrženo asi 50 osob, které směřovaly na demonstraci a měly u sebe zbraně či pyrotechniku. Nyní policisté stále ztotožňují a předvádí zadržené na místní oddělení, celkově počty zadržených tedy zatím nemám,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčková.

16:30
16:29

„Potvrdily se obavy, že organizovaní fotbaloví chuligáni zneužijí svolanou demonstraci. Demonstrace samotná porušovala nařízení vlády, a proto byl organizátor vyzván k jejímu ukončení, čemuž po nějaké době vyhověl,“ komentoval pro ČTK ministr vnitra Jan Hamáček.

16:27
  • Policisté opakovaně vyzývají všechny, aby opustili pražské Staroměstské...

    Policisté opakovaně vyzývali, aby lidé opustili pražské Staroměstské náměstí. Dav začali rozhánět i vodním dělem a agresivní demonstranty zatýkat. (18. října 2020) / Autor: Tomáš KristMAFRA

16:26

Premiér Andrej Babiš vyzval ke tvrdému postihu agresivních lidí při demonstraci. Ministr zdravotnictví Roman Prymula akci odsoudil a označil za pohrdání prací zdravotníků.

16:20

Policie dostala situaci na náměstí pod kontrolu. „Běžte domů, párty skončila,“ řekl jeden z demonstrantů reportérovi MF DNES.

16:19
16:15

Podle mluvčí pražské záchranné služby ošetřili asi dvacet zraněných, civilisty i policisty, ale většinou drobnější poranění. Záchranáři však počítají s tím, že číslo se bude zvyšovat.

16:10
16:08

Na Staroměstském náměstí zbylo ještě pár stovek demonstrantů, policisté je dál rozhání. Na nebi dál krouží policejní vrtulník.

16:05

Během demonstrace lidé skandovali například „jebat Prymulu“ nebo „ubožáci“.

16:01

Lidé policistům vulgárně nadávají, nebo jim nadávají do „Babišovy armády“ a útočí na ně.

16:00

V akci jsou policejní těžkooděnci, jízdní policie, vodní dělo i psovodi. Policie zatkla už desítky lidí. Protestující hazí petardy, k rozchodu se moc nemají.

15:59
  • Policisté opakovaně vyzývají všechny, aby opustili pražské Staroměstské...

    Policisté opakovaně vyzývají všechny, aby opustili pražské Staroměstské náměstí. Zasahují těžkooděnci a ulicích je hodně kouře. Vzduchem lítá všechno, co mají demonstranti po ruce. Dlažební kostky, láhve od piva, plechovky. (18. října 2020) / Autor: Tomáš KristMAFRA

15:57

Záchranná služba aktivovala traumaplán, informovala o tom Česká televize.

15:56

Na policisty házeli agresivní demonstranté odpadkové koše, dlažební kostky nebo pyrotechniku. Policie zatýká.

15:55

„Takhle nás chráníte?,“ vykřikují lidé na zasahující policisty.

15:55
  • Policie na Staroměstském náměstí použila obrněný transportér, slzný plyn i...

    Policie na Staroměstském náměstí použila obrněný transportér, slzný plyn i vodní děla. Dav rozhání koňmi. Na místě jsou zranění. (18. října 2020) / Autor: Tomáš KristMAFRA

15:54

Nad Staroměstským náměstím krouží policejní vrtulník.