Diskuze

Byl jsem vyhozen za své názory, říká odvolaný šéf institutu ČVUT

Vladimír Mařík v pondělí skončil v čele institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) na pražském ČVUT. Jako důvod odvolání uvedl rektor vysoké školy Vojtěch Petráček dlouhodobé spory či šíření nepravdivých informací o institutu. Mařík to však vidí jinak: „Rektor mě chtěl dlouhodobě odvolat. Podle mě není způsobilý řídit univerzitu,“ řekl iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Mařík : Vy neznáte zásadní pravidlo :" Je nebezpečné sahat na vodiče vysokého napětí" ? To platí u všech podřízených na všech stupních řízení.;-D (b)

0 0
možnosti

Zakladni omyl pana Marika je, ze nezijeme v demokraticke spolecnosti ale pouze ve spolecnosti, ktera si na demokracii hraje, coz je podstatny rozdil

2 6
možnosti

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12125825072-a-clovek-stvoril-robota/21838256492

Po shlédnutí dokumentu, to vypadá jako kdyby panu Maříkovi házeli všichni pouze klacky pod nohy a ještě mu pak chtěli budovu sebrat. Což se evidentně nestalo.

Je jasné, že vždy to je boj o peníze, ale ten by měl být férový, mluvit tam o tom, že tento rok nedostal na výzkum CIIRC od ČVUT žádné peníze a přitom se financuje jeho stavba, mi přijde jako prasárna nejvyššího kalibru. Mluvit v závěru o tom, že mu chtějí ( v roce 2016 či 2017 ) budovu sebrat atd, což se očividně nestalo je taktéž prasárna.

Stavbu neplatil ústav CIIRC, ale stát a ČVUT a schvaloval to akademický senát do ktérého se tam stále opíral. Žádné díky.

V rozhovoru jsou další prasárny: Viz že odměna nejmenované profesorky je několikanásobně vyšší než kolik dostal celý náš ústav čítající 200 lidí peněz od ČVUT. To dostala profesorka více než ČVUT dal do stavby CIIRC, nebo jak to je?

Podsouvání myšlenek rektorovi: Vadil mu ( CIIRC ) z principu protože jsme ukázali, že i v českých podmínkách jsme schopni něčeho dokázat. - Je 100%, že toto prostě v zásadě němůže nikomu vadit, on z něj chce udělat akorát někoho špatného.

Dle mě je tyto osobní spory těžké hodnotit, ale jednání Maříka mi nepřijde férové, naopak. Je jasné, že každý vedoucí by chtěl dostat 1.5 miliardy na novou budovu, ale to prostě nejde. Mařík ji dostal, ale tváří se by tu sumu chtělo vedení a AS po něm.

11 2
možnosti

...V rozhovoru jsou další prasárny: Viz že odměna nejmenované profesorky je několikanásobně vyšší než kolik dostal celý náš ústav čítající 200 lidí peněz od ČVUT. To dostala profesorka více než ČVUT dal do stavby CIIRC, nebo jak to je?...

Pokud si tomuto neporozuměl, tak se nesnaž porozumět ostatnímu. Nerad to říkám, ale je to nad tvoje síly.

0 0
možnosti

Díky za odkaz.

Je to velmi zajímavý dokument přehlednými informacemi R^

0 0
možnosti

...typický český Švejkovský problém. Skuteční odborníci jsou zneuznaní, utíkají do světa, kde jsou cenění a vážení..., tak hlavně že aspoň Hliník má v Humpolci pamětní desku...

2 0
možnosti

Mluvíte o něčem, čemu zjevně moc nerozumíte a mícháte jablka s hruškami. Nikdo nezpochybňuje profesora Maříka jako odborníka ani jako manažera. Ale nějak si nedokázal uvědomit, že CIIRC není jeho firma, kterou si vybudoval od nuly za své. Naopak pustil ČVUT žilou takovým způsobem, že to v některých věcech hrozilo následnými průšvihy, protože kvůli nedostatku financí zůstala viset řada dalších věcí. Nikdo nezpochybňuje jeho schopnost shánět peníze. Jeho ústav byl doslova továrna na získávání projektů. Jenže si nějak neuvědomil, že on ty projekty nezískal jako pan Vladimír Mařík z Prahy 6, ale že je získal jakožto profesor Mařík z ČVUT. Ono to jméno univerzity je tam sakra znát. I spousta komerčních firem si pro podobné situace vytváří spolupráce s univerzitami a jdou do toho společně.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Dva se dohadují. Tady je pohled jedné strany. Ani jsem se nedozvěděl, co je přínosem práce tohoto profesora.

0 1
možnosti

Akože založiť, vybudovať, úspešne rozvíjať ústav, pritiahnuť domácich a zahraničných odborníkov, financie, projekty je Valm málo? Či len tak trollíte?

3 1
možnosti

Pan Marik se neztrati, ale bude holt vyvijet technologie pro nejaky zahranicni korporat a ceska veda a cesky stat zapláče, protože zaprděná akademická struktura nezvlada uspesne kolegy.

4 1
možnosti

ne pro zahranicni korporat, ale pro svuj Certicon.

2 0
možnosti

O24t31a 66S76a51l62y52k

5. 6. 2018 12:16

Akademická obec volí senát, senát pak děkana a velký senát rektora. Tito reprezentují své voliče. Je to jako v naší občanské společnosti. Tady jste se svojí volbou Zemana a Babiše, kteří jsou vlastně obrazem vaší volby,spokojeni? Pokud ne, tak proč urážíte nespokojené akademiky?

2 2
možnosti

P60e55t41r 16K83o86l18á16ř

5. 6. 2018 12:04

Proč státní úředníci neumějí vzít vyhazov jako chlapy a vypadnout jinam bez trapného fňukání? Tenhle pán je navíc tak mimo, že si zjevně myslí, že může pomlouvat a urážet šéfa a nic se nestane ....8-o

3 8
možnosti

Docela by mě zajímalo, koho všechno považujete za "státní úředníky", když mezi ně dokážete řadit i vedoucího univerzitního ústavu.

3 0
možnosti