Diskuze

KOMENTÁŘ: EU přežila krizi, začíná rekonstrukce

Ačkoli byl Evropské unii již poněkolikáté předpovídán její zánik, nedošlo k němu. Z rozpačitého rozjezdu očkovací akce i z lavírování nad vlastní rolí v pandemii vybruslila Unie u Čechů nakonec s docela čistým štítem. Nyní nastává příležitost složit účty. Startuje Konference o budoucnosti Evropy a jejími vstupy se možná bude zabývat české předsednictví v roce 2022, píše ve svém komentáři analytička projektu České zájmy v EU Iva Fialová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten název "České zájmy" je počítám satira, jelikož to celé je agitka proti národnímu demokratickému státu.

1 0
možnosti

EU je špatný projekt. To nemůže dlouho fungovat dobře. Evropa by se měla vrátit k EHS a nebudovat zbytečně superstát.

1 1
možnosti

Jako snaha o propagaci EU takové hezké, ale jinak článek o ničem konkrétním.

Ale paní, nebo slečna se takto živí asi po celý svůj beztarostný bruselský život.

Jen jsem v článku nenašel nic o té "rekonstrukci".

Nepředpokládám, že by se obrovský bruselský aparát zbláznil a chtěl se sám reformovat z nefunkčního molocha plodícího spoustu zbytečných zákonů a vyhlášek, na mnohem menší, fungující aparát řešící důležité problémy EU, tj. stagnující ekonomiku, bezradnost v otázce migrace, narůstající no-go zony, sílící tlak islamismu a multikulti blouznění fanatických svazáků.

3 0
možnosti

Ať to v Bruselu neřeší - není to v jejich kompetenci. Jestli to začnou řešit, může to dopadnout jediným způsobem, protože jsou ve volbách neodvolatelní.

0 0
možnosti

Na tomto výplodu se dá pozitivně hodnotit snad jen to, že idnes po letech konečně použil označení "komentář". Za časů různých Palatů a Mánertů tu bývaly podobné výplody vydávány za zpravodajství.

2 1
možnosti

R79a70d70e77k 35U89z72e36l

7. 5. 2021 19:04

No čte se to jak slohový úkol žáka osmé třídy. Ovšem úkol splněn. Úvahy minimální, propagace jak z Marx-leninské brožury. Ovšem dnes se za to líp platí.

8 0
možnosti

Byl to sice divný a šílený rok, ale kdyby utichly předpovědi frustrantů, a disluzních brblačů o rozpadu EU nebo USA, zániku západní civilozace nebo úpadku a krizi západních hodnot, bylo by to ještě stokrát divnější. ;-D

0 0
možnosti

R39a92d28e90k 94U12z65e69l

7. 5. 2021 19:08

Kdo komentuje krizi Západu není frustrant (i když to mnohdy asi taky) ale někdo, kdo má naši kulturu a historii rád a rád by jí i zachoval i do budoucna. To mi přijde celkem normální a zdravé.

3 0
možnosti

Bureš už před EU kapituloval a na Idnesu budou nyní jen ódy na EU

0 0
možnosti

Od čeho má asi EU svoje fondy? Pro nic za nic to není.

0 0
možnosti

Pokud někdo čekal, že se jelity v Bruseli těch přetékajících koryt pustí dobrovolně nebo mají byť jen náznak sebereflexe, je nepřekonatelný optimista.

4 0
možnosti

obliba eura v Česku stále stoupá. Přechod na euro již podporuje každý pátý Čech. V lednu to byl každý čtvrtý. Citace z Europozitiv. V EU již nesmí být místo pro slova jako národ a vlast ve smyslu národním. Nová Evropa musí vymazat tyto pojmy ze slovníku. V EU není pro tyto pojmy místo. Čím dříve si to všichni uvědomíte, tím lépe.” Pokud nevíte, kdo pronesl tento výrok, tak odpověď je prostá,Herman Von Rompuy, v letech 2009 - 2014 předseda Evropské rady.

Ještě dál zašel spoluzakladatel Evropské unie Jean Monnet:“Lidé musí být vedeni k superstátu, aniž by věděli, co se s nimi děje.“ a na závěr: Farage při „rozlučkovém projevu s EU“ - můj pohled na Evropu se změnil od té doby, co jsem sem přišel. V roce 2005 jsem viděl, jak ústavu, kterou sepsal Giscard d'Estaing, odmítli Francouzi v referendu, jak ji odmítli Nizozemci v referendu a jak vy, v těchto institucích, jste je ignorovali a znovu ji navrhli jako Lisabonskou smlouvu a chlubili se, že ji můžete protlačit bez referend. A Irové hlasovali, řekli ne a byli donuceni, aby hlasovali znovu. Nutit lidi hlasovat znovu vám jde dobře, ale co jsme naštěstí dokázali, je, že Britů je moc na to, aby mohli být šikanováni. (potlesk Farageových souputníků)

Stal jsem se skutečným odpůrcem evropského projektu, chci, aby brexit odstartoval diskuzi ve zbytku Evropy. Co chceme po Evropě? Pokud chceme obchod, přátelství, spolupráci, vzájemnost, nepotřebujeme Evropskou komisi. Nepotřebujeme Evropský soud. Nepotřebujeme tyto instituce a tuto moc. A můžu vám slíbit, že jak v UKIP, tak ve straně pro brexit, milujeme Evropu, ale prostě nesnášíme Evropskou unii. Takhle jednoduché to je.

Takže doufám, že toto je začátek konce tohoto projektu. Je to špatný projekt. Není jenom nedemokratický, je antidemokratický a dává určitým lidem moc bez zodpovědnosti. Lidem, které voliči nemohou pohnat k zodpovědnosti. A to je nepřijatelné.

14 3
možnosti