Vondrův mediální poradce dostával v době úspor o třicet tisíc měsíčně víc než sám ministr.

Vondrův mediální poradce dostával v době úspor o třicet tisíc měsíčně víc než sám ministr. | foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Obrana platila v době úspor statisíce poradci ministra Vondry

  • 423
Ministerstvo obrany sice šetří, ale za honoráře pro externího mediálního poradce utrácí desetitisíce. Petr Blažek si v době úspor dokázal dokonce vydělat víc než samotný šéf resortu Alexandr Vondra. Ministr si za státní peníze nechal vypracovat třeba analýzu, jak působil v diskusním pořadu České televize.

Armáda sice šetří i na ponožkách či trenýrkách, ale externí analytik ministerstva Petr Blažek dostal jen za dva měsíce na honorářích 280 tisíc korun. Tedy o třicet tisíc korun měsíčně víc, než je ministrův plat.

Vondra si přitom z peněz daňových poplatníků zároveň platí patnáctičlenný tým kvalifikovaných lidí v tiskovém oddělení.

"Obraťte se na mluvčího, vyjde vám vstříc," reagoval Vondra na žádost o vysvětlení. Podle mluvčího dělá Blažek specifický typ činnosti, který nelze zajistit z interních zdrojů.

Pod tím si lze představit například zlepšení mediálního obrazu po jednání se starosty obcí Brd či analýzu Vondrova vystoupení u Václava Moravce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video