Diskuse k článku

Většina lidí vnímá obezitu jako nemoc, u lékaře se však léčí málokdo

Obezita i nadváha je nemoc, shodli se lidé, přesto jen třetina z nich ji řešila u lékaře. Do hubnutí jsou na druhou stranu ochotní investovat klidně i přes tři tisíce korun měsíčně, když budou mít jistotu, že jim to pomůže. Průzkum také ukázal, že většina lidí jídlem často přemáhá chutě, zatímco pouze pět procent lidí jí jen, když má hlad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M54a51r67e84k 97N23o85v40o42t70n76ý 5751341576428

Jíst, když má člověk hlad, není zas tak dobré. Lidský organismus je stavěný na nedostatek, takže by se mělo jíst málo a pravidelně. A určitě ne každý den (s výjimkou dětí, které se vyvíjí).

Jídlo jednou za tři dny je ideální.

0/−1
17.5.2018 12:33

J29a92r86o15m38í37r 51M41a10r31t75i16n50e11k 1539873462816

Dostávají otylí lidé stále finanční příspěvky za jejich otylost?

0/0
17.5.2018 0:52

M39a67r46t16i62n 25N60o19v89o82t61n92ý 8689124597684

Taky jsem netušil, že obezita se dá léčit a že dokonce existují nějaké léky. Můj obvodní lékař mi dal akorát letáček co mám a co nemám jíst...

+1/0
17.5.2018 0:14
Foto

M10i10r50o79s70l93a24v 82S30t78e44i96n34e30r 2526860240826

Problém je viscerální tuk mezi střevy, ten je životu nebezpečný. trochu sádla v pokožce zase až tak moc špatného není. Třeba vepřové vnitřní sádlo je i dost jiné, než to vyškvařené s podkožního špeku. Vnitřní sádlo tvoří hrudkovitou hmotu, to sádlo ze špeku je hladké. Nemohu to prokázat, ale domnívám se, že konzumováním toho vnitřního sádla si vlastní viscerální tuk pěstujeme, to sádlo ze špeku naopak směřuje jinam- prostě svůj k svému, že?

0/0
16.5.2018 21:43

J64a55n82a 60B91e86n64e57š 3668566266267

Oni se léčí, ale u jiných lékařů, a když už je pozdě...

+1/0
16.5.2018 18:12
Foto

P10e96t70r 52J76a32r45o58š 6673562131

Takze uz se zase doporucuje jist jen kdyz ma clovek hlad? Ja mel za to, ze tohle se prokazalo jako nesmysl.

+5/−2
16.5.2018 17:28

J32o12s33e73f 54M42i26k14e76l 2518110616962

Který živočich v přírodě se cpe, i když nemá hlad?

+3/0
16.5.2018 20:13

S56i32m27o44n21a 35B67ě79l39á55k41o73v60á 2750201709193

Jak je to v přírodě nevím, ale u člověka je to nesmysl. Když už cítíte hlad, tak tělo hladoví hodně a každé další jídlo si jen uloží, protože se bojí, že zase dlouho nic nedostane a bude mít hlad - tak se prostě snaží uložit do zásoby na příště. Proto se má jíst pravidelně, aby se tělo nebálo a neukládalo (ve zkratce) ;-)

+1/0
17.5.2018 8:25

M16i22c54h31a62e44l63a 46K22ř54í31ž57o46v69á 1507391785251

Moje tělo si zvyklo na pravidelnou stravu a teď mám hlad právě ve chvíli, kdy je čas na další jídlo. Jinak řečeno - pracuju, pracuju, začnu mít hlad, kouknu na hodiny a jéé, on je tak akorát čas na sváču.

Kdybych měla začít jíst ještě před tím, než mám hlad, tak bych nedělala nic jinýho.

0/0
17.5.2018 9:08

S56i35m86o57n49a 89B45ě11l49á87k19o17v29á 2700821289153

To sice ano, ale každý nemá tělo tak dobře vycvičené ;-)

0/0
17.5.2018 11:08

M40i20c67h77a16e69l19a 33K76ř27í88ž93o54v91á 1847501675891

;-D

Jen mě strašně překvapilo, za jak krátkou dobu si na to mé tělo zvyklo. Ani ne za měsíc začalo takhle hezky reagovat.

A věřila bych, že jsou lidé, kteří se musí do jídla 5x denně nutit a je pro ně lepší jíst jen 3x a to doopravdy jen tehdy, když mají hlad.

Tělo si nezačne ukládat do zásoby jen proto, že má 10 minut nedostatek. Ten musí být dlouhodobý. Naopak hlad je právě známka toho, že je tělo připraveno přijmout další živiny.

Horší je, když člověk zjistí, že má hlad a teprve v tu chvíli si jde něco uvařit - bude vařit aspoň další hodinu. A celou dobu se motá okolo jídla, to je to pravé mučení ;-)

+1/0
17.5.2018 11:22

Najdete na iDNES.cz