Leoš Tržil

Leoš Tržil - Šéf dopravní inspektorátu na jižní Moravě | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Novým šéfem dopravní policie je Leoš Tržil

  • 27
Novým šéfem dopravní policie se stal Leoš Tržil. Dosud velel dopravním policistům na jihu Moravy. Policejní prezident ho uvedl do funkce. V té nahradil Martina Červíčka, který od 1. října řídí pražskou policii.

Do čela dopravní policie nastoupí po měsíci "bezvládí". Bývalý šéf Martin Červíček se 1. října stal ředitelem pražských policistů. Vedení tak dočasně zastával jeho zástupce Vladimír Stupka.

Leoš Tržil"Nejsem zastáncem toho, aby se kontrolovalo třeba stáří lékárniček. Důležité je nějakou mít," řekl Tržil v září čtenářům iDNES.cz - čtěte Kontroly lékárniček jsou často zbytečné, řekl šéf dopravních policistů

Šestatřicetiletý Tržil stál v čele jihomoravské dopravní policie tři roky. Dříve řekl ČTK, že pokud uspěje, chce se zaměřit na kontroly nákladních aut a autobusů, a to nejen ve vztahu k jejich technickému stavu, ale také k tomu, jak jejich řidiči dodržují nařízené přestávky.

Podle něj není třeba na dálnicích plošně zakazovat předjíždění nákladních aut. Stačí jen značkami zakázat předjíždění v rizikových úsecích dálnic, které jsou již dobře známy.

Tržil se také vyslovil pro vytvoření týmů dopravní policie, které budou využívat výhradně motocykly a zaměří se na motorkáře. Členové týmů by měli nejen dohlížet na jejich chování, ale zároveň by měli být partnery motorkářů na preventivních akcích.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video