Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

V neděli se ohlásí zima: ráno bude v Čechách náledí, večer začne sněžit

  • 19
Noc na neděli bude velmi chladná, teploty klesnou na +3 až -1 °C. Meteorologové varují před náledím, tvořit se bude zejména v Čechách a na Českomoravské vrchovině. Od nedělního večera bude sněžit.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od 2. do 9. hodiny v Praze, Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Libereckém Ústeckém kraji a Kraji Vysočina.

Během noci na neděli se bude od severozápadu protrhávat oblačnost, vítr bude slábnout a teploty postupně klesnou na +3 až -1 °C. Povrchy mokré po večerních srážkách mohou zejména v Čechách a na Českomoravské vrchovině namrzat a bude se tvořit náledí,“ uvedla meteoroložka Jana Hujslová.

Na ostatním území se bude náledí tvořit jen výjimečně, zejména na horách a ve vyšších polohách.

V neděli večer bude na většině Česka pršet, ve vyšších polohách sněžit. „Během večera a noci na pondělí bude zejména v Čechách déšť i ve středních a nižších polohách pravděpodobně přecházet ve sněžení a bude se tvořit sněhová pokrývka,“ doplnila meteoroložka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue