Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

V Česku je větší nerovnost mezi ženami a muži než v Ugandě a Bangladéši

Česko se propadá žebříčkem, který ve světě sleduje rovnost mezi ženami a muži. Loni se v žebříčku Světového ekonomického fóra umístilo na 88. místě, oproti roku 2006 kleslo o 35 příček. Ve srovnání 144 států jsou na tom v této oblasti lépe i v Ugandě nebo Bangladéši. V Evropské unii jsme na předposledním místě za Estonskem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

8-oV Česku je podle organizací jedna z nejnižších zaměstnaností matek s dětmi do 6 let, a to je prý špatné, protože to prý souvisí hlavně s nedostatkem školek a flexibilních pracovních úvazků.

To je snad naše velké plus a znamená, že si vážíme svých žen a dětí, udělat z manželky štvance, který létá od zaměstnání k dětem, to je opravdu Bangladéž.

Takže správné by bylo děti šup ve 2 letech do jeslí a žena hybaj jezdit s traktorem, do hutí, dolů aby vydělala stejně jako muž.

0 0
možnosti

V29í50t 89H30r74u70b37e14š

20. 6. 2018 9:40

A není to spíš tím, že je v Česku dobra péče o ženy na mateřské a ty pak nemusí otočit v práci a mohou se starat o to, co je opravdu důležité, tedy výchovu další generace? Proč vše počítáme jen na peníze?

4 0
možnosti

K45a39r71e55l 50D49r39d83a

20. 6. 2018 8:42

Beru zpět. Jen Německo má poměr vysokoškoláků a vysokoškolaček 1:1. Jinak všude převládají vysokoškolačky. Není to tedy známkou "poflakujících se českých holek". Ono to poflakování holek platí pro celý svět. ;-D (Co asi Němky Němcům provádí, že je tolik kluků na školách?) Co je ostudné pro ČR, západní země mají 99% maturantů a dosahují na 99% vysokoškoláků. Česko má jen 50% maturantů, rozvojová země. Česko své děti poškozuje. Rv

To hodnocení WEF je nějaké divné. U zdraví a délky života létají údaje ode zdi ke zdi. Očividně státy s dobrými údaji mají nízké hodnocení... Nechápu. Ale celkové pořadí se stejně počítá nejvíc na účast žen v politice a ekonomice. Takže vzdělání a zdraví je jen okrajový údaj...

V Česku chybí ženy ve vedoucích pozicích a v politice. Nemají tedy tak často manažerské platy a to snižuje poměr v platovém hodnocení. Nejde o platy běžných zaměstnanců. Ve vedoucích pozicích je tedy v Česku skutečně diskriminace žen. Otázkou je, proč se Češky neuplatňují? Podle hodnocení WEF tedy stačí dostat na Hrad a do vlády pár žen a bude "vše v Česku v pořádku". Rv

(Aneb, zbytečné plkání nad chybnými údaji. Hlavně, že tam mají Klause.) Rv;-)

0 0
možnosti

Krásným dokladem situace je, jak zde vítězí diskusní příspěvky snažící se tu situaci popřít nebo zlehčit. Jsem vysoce kvalifikovaná a dnes můj měsíční plat má v korunách 6 cifer. V předminulé firmě jsem vyhrála obdobu "pracovníka roku", a přesto kolega, který dělal stejnou práci, měl o 40% víc peněz. Prostě ženy tady mají míň, protože žijeme v maskulinní společnosti, tak si nechte kecy o feminismu a začněme s tím všichni něco dělat.

1 4
možnosti

Pokud víte, že odvádíte lepší práci než kolega, který bere o 40% víc ... proč s tím sama něco neděláte? Dnes je všude nedostatek lidí, máte možnost zaměstnavatele postavit před hotovou věc. O tom to právě je. Pokud máte pocit, že berete méně, než byste měla nebo než si zasloužíte za svou práci ... tak vy sama si to musíte v práci prosadit. To, že to napíšete na diskuzi idnes vašeho zaměstnavatele zajímat nebude.

Možná proto jste také zaměstnanec roku, protože pracujete skvěle a spokojíte se s nižší finanční odměnou než kolegové. Zkuste se nad tím zamyslet takto.

7 0
možnosti

K58a29r30e86l 73D69r15d46a

20. 6. 2018 7:54

Kde se to zastaví? ;-D Austrálie má 106% žen vysokoškolaček a víc žen na vedoucích pozicích. 35. místo.

0 0
možnosti

K84a96r36e50l 21D39r46d34a

20. 6. 2018 7:48

Dost se podobáme muslimské Albánii na 38. místě. 70% vysokoškolaček, ale 56% žen na odborných pozicích, 40% ministryň, 30% poslankyň. Šikovné holky. Jak kdyby se neštítily práce. ;-D

0 0
možnosti

K97a25r34e26l 57D17r18d30a

20. 6. 2018 7:36

Bangladéš náš vzor. Mají 70% gramotných žen a 45% žen v pracovním procesu. V zemi se střídají u moci populisté a nacionalisté. Obě strany mají v čele ženu. V Bangladéši se tak 30 let střídají vlády předsedkyně Klausové a předsedkyně Zemanové. Proto je Bangladéš na 47. místě v rovnosti žen a mužů. ;-)

0 0
možnosti

Ono ženy se musí rozhodnout, buď chtějí být doma s dětmi x let nebo to bude jako v jiných zemích, kde porodí a za 6 týdnů půjdou do práce a tam pak skutečně jsou rozdíly v platech mezi muži a ženami minimální.

Ono totiž pro zaměstnavatele je to samozřejmě dost důležité téma. Když má před sebou na pohovoru ženu a muže ve stejném věku po VŠ, tak u muže ví, že bude chtít založit rodinu, tím pádem bude mít doma ženu několik let s dítětem a bude sakra makat, aby se měli dobře. U ženy má problém, protože neví, zda mu za dva roky neodejde na mateřskou klidně na 2-5 let či více ... podle toho, kolik bude mít dětí. Takže sotva se zaučí po dvou až třech letech, on za ni bude muset najít náhradu a celou dobu počítat s tím, že se bude chtít vrátit. Takže v tomto směru prostě mají muži výhodu a budou ji mít, dokud bude společnost nastavena tak, že na mateřskou jdou ženy a zmizí tak z pracovního procesu na několik let.

Stejně tak i lidí ve věku 35 let a více. Opět je rozdíl v tom, že muž může mít v tu dobu odpracováno klidně o 5 let více, jak žena na stejné pozici. A to samozřejmě opět zaměstnavatel při hodnocení nějak zohlední. Nedáte stejné ohodnocení dvěma lidem na stejné pozici, pokud jeden má 5 let praxe na dané pozici navíc rozdělené mateřskou a druhý 10 let.

Problém těchto aktivistických divoženek je v tom, že jsou zcela odtržené od reality běžných lidí. Pracují v účelových neziskovkách, takže netuší, co to je opravdu pracovat. A jejich jediným řešením údajné diskriminace je plánovaná diskriminace. Neziskovky by se měly omezit, respektive zhodnotit jejich skutečný přínos společnosti. Pokud pomáhají dětem, nemocným, starým lidem, bezdomovcům ... podporovat jednoznačně. Ale pokud pouze produkují nesmyslné studie a uměle problémy vytvářejí jako důvod své obživy, tak na to já své daně obětovat nechci!!

1 0
možnosti

S první částí Vašeho příspěvku lze souhlasit. Bohužel s druhou nikoliv. Souhlasím, že by ženy neměli zůstávat s dětmi doma tak dlouho. Bohužel za podobný příspěvek mne zde včera většina odsoudila. Jenže oni ty ženy a ani muži si neucědomují, že ta pracovní prodleva 3 - 6 let dle počtu dětí, se s těmi ženami pak táhne už celý život. A pak v důchodu žijí na pokraji existenčního minima. Však je statisticky dokázáno, že ženy jsou mnohem více ohroženy chudobou. A jinak milý pane Kmente, statistiky a studie mají smysl a to v jakémkoliv oboru.

0 0
možnosti

Prostě je to proto, protože když jsou muži ve věku, kdy si vydělávají nejvíce, tak jejich manželky v podobném věku tráví čas na mateřské. Muži makají, ale mají rodinu a jsou šťastný a ženy se mohou věnovat dětem a jsou taky šťastný. A uplně největší štěstí mají ty děti... Protože jejich mámy jsou snima doma, namísto toho aby je "odložily" někam do jeslý.

Ženy, nenechte si tuto výsadu vzít od pár zapšklých starých panen, které nikdo nechtěl! O to tady ve skutečnosti běží ...

1 0
možnosti

IVčera velké mínus za přiblblou propaganduRvRvRv

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Státu propadly pozemky za pět miliard. Vlastníci se o ně včas nepřihlásili

20. dubna 2024

Premium Česko letos velmi zbohatlo. Získalo do svého majetku rozsáhlé pozemky miliardových hodnot po...

Režim nás zatáhne do války, děsí se Íránci. Ultrakonzervativci v zemi posilují

20. dubna 2024

Premium Zdaleka ne všichni Íránci podporují místní konzervativní islámský režim a jeho válečné choutky....

Rozhazoval výzvy k svržení vlády. Pak se u místa, kde soudí Trumpa, zapálil

19. dubna 2024  20:17,  aktualizováno 

Muž se polil se a následně zapálil v New Yorku před soudní budovou, kde se koná proces s americkým...

Dostálové se ptali na její angličtinu a Farského, zda dá zase přednost stáži

19. dubna 2024  19:15,  aktualizováno  21:09

Nejzajímavější částí debaty kandidátů do voleb v Evropském parlamentu byly otázky studentů, kteří...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!