D1 u Hrusic byla v noci uzavřena, z přívěsu se vysypala převážená auta

  • 39
Dálnice D1 byla na 23. kilometru u středočeských Hrusic uzavřena. Obousměrnou uzavírku způsobila nehoda dodávky převážející osobní auta a několika dalších aut. Nikdo nebyl zraněn. Odhadovaná škoda je 1,5 milionu korun.

Podle mluvčího středočeských policistů Zdeňka Chalupy se do nehody připletlo sedm řidičů.  Na dálnici havarovala dodávka převážející osobní automobily a náklad se vysypal po celé dálnici. Policisté dopravu odklonili ve směru na Brno na 21. kilometru u Mirošovic a ve směru na Prahu na 29. kilometru u Hvězdonic. 

„Ve směru na Brno převážela dodávka tři vozidla, jedno z nich na návěsu. Zezadu do ní narazilo vozidlo,“ popsal nehodu Chalupa. Kvůli nárazu se návěs odpojil. „Návěs se dostal přes svodidla do protisměru a tam došlo k další nehodě. Ve směru na Brno došlo ke střetu tří vozidel a v opačném směru asi čtyř,“ doplnil pro iDNES.cz Chalupa.

Na místo přijela i záchranná služba, podle prních informací měl být na místě jeden zraněný, Chalupa v neděli upřesnil, že se nehoda ubešla zcela bez zranění.

Hasiči měli původně nahlášeno, že je na dálnici jeden zaklíněný člověk, ani tato informace se nepotvrdila.

Noční hromadná nehoda se stala po 22:00 a uzavřela dálnici v obou směrech až do 1:30. Způsobená škoda se odhaduje na 1,5 milionu korun. Na místě zasahovalo také speciální vozidlo pro hromadné neštěstí pražských záchranářů Atego, které poskytlo zázemí účastníkům nehody.

Přibližné místo nehody na 23. km.

Přibližné místo nehody na 23. km.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

15.prosince 2018 v 23:11, příspěvek archivován: 15.prosince 2018 v 23:33

Aktuální informace! Obousměrné uzavření dálnice D1. V důsledku střetu dosud nezjištěného počtu vozidel v úseku mezi 22 - 24 km v obou směrech je uzavřen směr na Prahu na 29. km a směr na Brno na 21. km

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video