Názory na terorismus

Kdyby nebyl Bůh, situace v USA by byla zcela normální a v souladu s "přírodními zákony" silnějšího a drzejšího, a nikdo by se nad tím neměl pozastavovat. Tím, že je celý svět otřesen, jen dokazujeme existenci Zákona, který tady byl už před námi.

Odsoudíme-li všechny muslimy za to zvěrstvo, nejsme o nic menší rasisté, než pachatelé tohoto masakru.

Pavel Marak, Brno
Marak.Studenti5Rocniku.uvssar@uvss.fme.vutbr.cz

Dnešní dění ve světě mi nemůže být lhostejné, obzvláště když je ohrožen světový mír. To, co provedli fundamentalističtí teroristé na Twin Tower a Pentagon je prakticky vyhlášení války nejen Spojeným státům, ale i ostatním členským státům NATO a prakticky vzato celému civilizovanému světu.

Proto doufám, že veškeré teroristické skupiny budou doslova a do písmene vyhlazeny ze světa, neboť je z jejich strany reálné riziko 3, světové války.

Každý člověk by si proto měl uvědomit čeho jsou skupiny, jako Džihád, Taliban  Al Kojda atd., schopny. Nakonec už to názorně předvedli světu a odnesli to nevinní civilisté v USA..

Kdo bude na řadě nyní? Jim je to jedno, neboť oni mají svoji Svatou válku proti křesťanům a celému západnímu světu a jejich sebevražedné útoky se vymykaji zdravému rozumu. To vše jen kvůli jinému náboženskému vyznání.

Erik Vodák,Valašské Meziříčí
surfar@hranicko.cz

Teroristický útok na Spojené státy je otřesnou událostí, nechápu však, proč Američané dělají jakoby za nic nemohli. Politika Spojených států způsobila a způsobuje ve světě řadu velkých problémů, ať už je to prohlubování propasti mezi bohatými a chudými státy nebo otázka životního prostředí.

Američané by v těchto hrozných a těžkých chvílích neměli myslet pouze na pomstu, ale zamyslet by se měli i nad svými životními hodnotami.

Odvetný útok, při němž zahynou stovky a možná tisíce nevinných lidí, nic nevyřeší,  jedinou alternativou je změna světového politického myšlení. Mocní si konečně musí uvědomit, že něco dělají špatně a změnit své chování.

Česká republika by neměla do konfliktu vstupovat.

René Flášar, Zábřeh
zurnal@c-box.cz
 

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video