Filip Neusser | foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia , Profimedia.cz

Národní sportovní agenturu po Hniličkovi převezme Filip Neusser

  • 29
Podle informací iDNES.cz má post předsedy Národní sportovní agentury převzít reprezentační trenér pozemních hokejistek Filip Neusser. Jeho nominaci schválila vláda. Dosavadní šéf agentury Milan Hnilička na funkci rezignoval. Podle svých slov odešel kvůli časovému vytížení.

Neusser je také protikandidátem Jiřího Kejvala na post do čela Českého olympijského výboru. Volby se mají konat za týden v pondělí 24. května a Neusser měl vůči současnému vedení ČOV výhrady.

Kdo je Neusser, možný Hniličkův nástupce? Pozemní hokejista a velký kritik Kejvala

Hnilička svůj konec oznámil v pondělí. „Dnes ráno jsem poslal rezignaci panu premiérovi,“ potvrdil v pondělí Milan Hnilička.

„Nebylo to impulsivní rozhodnutí. Přemýšlel jsem o něm dlouho, v podstatě od konce ledna,“ uvedl dále s tím, že tehdy se staly události, které byly intenzivně probírány v médiích. Narážel tím na aféru kolem lednové oslavy narozenin exposlance Petra Bendy v Teplicích. Tehdy se vzdal poslaneckého mandátu, který držel za vládní hnutí ANO.

Hnilička končí. Odchod jsem oddaloval, aby nám neumřely malé kluby, řekl

Hnilička byl napřed od roku 2018 vládním zmocněncem pro sport. O rok později se ujal vedení Národní sportovní agentury, která vznikla, aby převzala od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy agendu sportu včetně rozdělování dotací. 

Všechny státní prostředky rozděluje od letoška, ale už loni spravovala mimořádné programy na kompenzaci ztrát způsobenými opatřeními proti koronaviru.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video