Diskuze

Národní knihovnu povede bývalý kaplan. Nemá zkušenosti, tvrdí odbory

Novým generálním ředitelem Národní knihovny ve středu ministr kultury Daniel Herman jmenoval Martina Kocandu. Bývalý vězeňský kaplan a člen vedení Českobratrské církve evangelické vystřídá v čele knihovny památkáře Petra Kroupu. Jmenování Kocandy vyvolalo protesty odborářů, podle nichž nemá nový ředitel náležité odborné zkušenosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Soudruzi dávali na klíčové posty svoje osvědčené, i když nemuseli zrovna moc umět. Dnes je situace úplně stejná. Nehledě na to, že Lidovec a komunista jsou opravdu to nejhorší, co politika nabízí.

0 0
možnosti
LM

Ale i tak si může přečíst Vergilia v orginále.;-D

1 0
možnosti
JS

Od komoušů se až tak moc nezměnilo, dobrý post vždy dostal nějaký kamarád nebo soudruh s tím správným politickým myšlením, na co být odborník, zbytečnost. Pamatuji se, jak se v roce 1989 řvalo, že nyní budou na místech odborníci a ne političtí kádři.

1 0
možnosti
JD

Pripomelo mi to dobu, kdyz mi "mistroval" jako mechanikovi na CNC automaty pokryvac... jo, s rudou knizkou...;-€

0 0
možnosti
LP

Ferda Mravenec, práce všeho druhu. Nebo brouk Pytlík? To ukáže čas. Mezitím může napáchat nenapravitelné škody...

1 0
možnosti
JV

Beze změny. Za minulého režimu byla pevná víra občas také hlavní kvalifikací.

0 0
možnosti
ŽL

Škoda, že se v článku také nepíše, že působil léta letoucí také jako VŠ učitel, sám publikoval a podobně. Zase tradičně to je pojaté tak, aby lidi mohli jen nadávat. Však se ukáže časem, že je to člověk přesně na svém místě ;).

2 1
možnosti
JS

Jj, církev se po restitucích odkopala. Zeptejte se někdo zemědělců jak jim natáhli nájmy a při jednání z nich padají pecky jako že babička peníze za nájem dá stejně jenom vnoučatům, ale církev ozvučí kostel. Jo, a jednu příhodu z poslední doby. Známý potřeboval vodovodní přípojku, bohužel trasa byla možná přes cizí pozemky, čtyři vlastníci + obec = žádný problém. Církev, ani náhodou. Místo aby mu povolily cca desetimetrový přechod jejich pozemku, tak ho musel čtyřiceti metry obejít. Kdyby se takhle zachovali všichni vlastníci, tak přípojku nemá a voda ve studni došla.

5 1
možnosti
BV

Bývalý kaplan jmenovaný bývalým odsvěceným knězem, aby obhospodařoval bývalou odsvěcenou kapli,

Tady prostě nemohla být jiná volba.

V Klementinu, sídle Národní knihovny, se nachází i odsvěcená Zrcadlová kaple od 30-tých let využívaná ke světským účelům

1 0
možnosti
Foto

Sudeťácký fláterník dosadil do funkce jiného fláterníka, který nemá o daném oboru ani ponětí.

Čert aby je všechny vzal, pakáž zlodějskou a oblbovací!!!

Dějiny církve jsou jedinou dlouhou krvavou a zlodějskou autostrádou.

Fuj tajbl;-€

6 2
možnosti