Zranění na silnicích. Kvůli náledí došlo k sérii nehod, havaroval i autobus

  • 0
Začátek zimní sezóny na silnicích potrápil řidiče. Dopravu v posledních hodinách zkomplikoval mokrý sníh a náledí, který vedl k prudkému nárůstu nehod. Několik lidí je zraněno. Dálnici D10 uzavřely na Mladoboleslavsku na 22. kilometru ve směru na Prahu odklízecí práce po sérii havárií. Na náledí bouralo v úseku mezi 21. a 29. kilometrem sedm osobních aut a jedno nákladní.

Nehody se staly kolem 6:00 ráno. Dálnice byla průjezdná jedním pruhem, uzavřít ji bylo nutné až ve chvíli, kdy bylo potřeba odklidit nabouraná auta.

Provoz byl obnoven kolem 9:45.

Před šestou hodinou ráno se bouralo také u Břeclavi, kde se srazil autobus s dodávkou a osobním autem. 

Při nehodě se lehce zranilo celkem šest lidí. Pět z nich byli cestující z linkového autobusu. Záchranáři na místě ošetřili šest lehce zraněných, byli mezi nimi řidič a cestující z autobusu a řidič osobního auta.

Po osmé hodině navíc zkomplikovaly v Břeclavi dopravu další dvě nehody osobních aut na hlavních tepnách přes město. Tyto srážky se už obešly bez zranění.

U Čelákovic v okrese Praha-východ okolo osmé ráno havaroval řidička. Její auto skončilo převrácení na střechu. Žena vyvázla bez zranění. 

Obdobná situace se stalo kolo deváté hodiny mezi Libečovem a Železnou u Berouna. Podle mluvčí berounské policie Marcely Pučelíkové mladí žena nezvládla řízení a došlo k havárii. „Vozidlo zůstalo na střeše,“ doplnila. Řidička byla převezena do nemocnice s lehkým zraněním. Jednou z možných příčin nehody je, že řidička dostala smyk na částečně namrzlé silnici.

Sněžení prozatím skončilo, zbytek listopadu bude teplotně nadprůměrný

Aktu.news namrzlá silnice trápí i řidiče u Lochkovského tunelu. 

Podle Českého hydrometeorologického ústavu by měl v pátek do Česka dorazit silný vítr až o rychlosti 70 kilometrů za hodinu. Výstraha se týká  Vysočiny, Středočeského, Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje. 

Dlouhodobá předpověď uvádí, že chladné období, které ve vyšších polohách v předchozích dnech doprovázely sněhové přeháňky, už skončilo. Meteorologové předpovídají, že druhá polovina listopadu bude v Česku teplotně nadprůměrná. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video