Jana Bobošíková. | foto: Dan Materna, MAFRA

Nabídli mi 50 milionů, když nepůjdu do voleb, píše Bobošíková

  • 729
Jana Bobošíková tvrdí, že jí někdo nabídl padesát milionů korun, aby nekandidovala do Sněmovny. S pokusem o velký úplatek se setkala i před svou kandidaturou v prezidentských volbách. Bývalá europoslankyně to napsala ve své životopisné knize, která vyjde za týden.

Od prezidentské kandidatury ji prý měli odradit lobbisté. "Nejsem špiónman, nic si nikdy nenahrávám, takže nemám důkazy na hovory, které probíhaly. Pravdou však je, že mému muži bylo nabídnuto třicet milionů korun na ruku, mně zase byla nabídnuta ke zprivatizování nemocnice s rozlehlými pozemky a mnoha vilami," uvedla v knize s tím, že se říká, že každý je na prodej a jde jen o cenu.

"Ale v mém případě to neplatí. Já nejsem na prodej. Do volby jsem tedy šla," dodala.

Konkrétními jmény své tvrzení však Bobošíková nepodložila. Nemá totiž přímé důkazy. Podle serveru Lidovky.cz se obává soudních tahanic a nechce se vystavovat žádným postihům.

Další nabídka úplatků prý přišla nyní v souvislosti s kandidaturou do předčasných sněmovních voleb. Dostat by mohla až padesát milionů.

"Volali lobbisté a nabízeli mi lukrativní posty: 'Chcete být ředitelkou Českého rozhlasu? Budete!' 'Chcete být komisařkou? Budete!' 'Řekněte si, v které zemi chcete být velvyslankyní!' 'Kolik chcete miliónů?' 'Jenom nechoďte do podzimních parlamentních voleb!'," stojí v knize.

Tlak na ní byl přitom prý ještě intenzivnější než před volbou hlavy státu. "Nabízeli mi málem zlaté prase s diamantovýma očima, a mně nezbývá než jít dál a říct lidem, jak to chodí," vysvětluje. 

Jana Bobošíková - Bojuji za vás

Kniha Jany Bobošíkové Bojuji za vás!Ve své druhé knize Bojuji za vás Jana Bobošíková shrnuje zkušenosti z Evropského parlamentu, kde pět let působila jako europoslankyně, své zážitky a postřehy z prezidentské volby v roce 2008 a z volby generálního ředitele České televize v roce 2009. Popisuje také zákulisí české i mezinárodní politiky, pranýřuje nešvary, malost a licoměrnost některých českých politiků, varuje před extremismem všeho druhu a před přijetím Lisabonské smlouvy.

Anotace ke knize, kterou vydává Knižní klub

Věříte Janě Bobošíkové, že jí někdo nabídl padesát milionů, když nepůjde do voleb?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 11. září 2009. Anketa je uzavřena.

Ne
Ne 4819

Ano
Ano 862


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video