Na kontě obětí jsou už miliony

  • 3
Praha - Na kontě obětí zářijového teroristického útoku na Spojené státy americké jsou už dva miliony korun. Konto zřídil den po zničení Světového obchodního centra v New Yorku 12. září Český červený kříž. Přestože americký prezident George Bush několik dnů po tragédii s díky odmítl některé nabídky pomoci z celého světa, americká ambasáda je připravena tyto peníze přijmout.

"Příspěvky na konto Českého červeného kříže jsou vítaným projevem pomoci, jež čeští občané i právní subjekty dobrovolně poskytují americkým obětem útoků," uvedl ve svém prohlášení Jakub Vít z Oddělení pro styk s veřejností amerického velvyslanectví v České republice.

Podle Josefa Konečného z Českého červeného kříže bude sbírka pokračovat nejpozději do konce letošního roku. "Peníze, které vybereme, budeme do Spojených států posílat postupně. Vzhledem k hodnotě koruny to však bude pomoc spíše symbolická," dodal Konečný.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video