Prezidentův kancléř Vratislav Mynář | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Kancléř Mynář dostal pokutu 50 tisíc korun. Postavil rybník bez povolení

  • 147
Hradní kancléř Vratislav Mynář si již před třinácti lety postavil v Osvětimanech na Uherskohradišťsku rybník. Na to, že nezískal potřebné povolení, upozornili reportéři z České televize. Nyní musí Mynář zaplatit pokutu 50 tisíc korun.

Informoval o tom týdeník Respekt, kterému to potvrdil mluvčí městského úřadu v Uherském Hradišti Jan Pášma. Na případ načerno postaveného rybníku upozornil v únoru pořad Reportéři ČT.

Mynář dostal z EU miliony na zasněžování další sjezdovky. Doteď nefunguje

Mynář mohl podle Respektu dostat pokutu až milion korun. „Udělení pokuty při spodní hranici maximální zákonné sazby vodoprávní úřad odůvodňuje zejména pozitivním vlivem vodní nádrže spočívajícím v zadržení vody v krajině a ve zlepšení biodiverzity v dané lokalitě,“ vysvětlil týdeníku nízkou sazbu Pášma.

Úřad podle něj také přihlédl k tomu, že Mynář byl nápomocný při objasňování přestupku. Pášma doplnil, že rozhodováno bylo formou příkazu, který je pravomocný. Mynář se pro Respekt odmítl vyjádřit.

Mynář z rybníku v Osvětimanech, v nichž je místním zastupitelem, také částečně zasněžuje vlastní sjezdovku. Ani na to podle ČT nemá povolení. Kancléř tehdy uvedl, že má souhlas na čerpání vody od správce toku. Mynářovi podle Pášmy hrozí také další pokuta od České inspekce životního prostředí. O dodatečném povolení nádrže podle Respektu už přes rok probíhá řízení.

13. dubna 2018

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video