Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

MUDr. Mgr. Ivan Langer

  21:39
- Narozen 1. 1. 1967, svobodný, žije v Olomouci.
Absolvoval Lékařskou fakulta Univerzity Palackého v Olomouci a Právnickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci později Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.

V roce 1989 byl členem univerzitního a celostátního stávkového výboru studentů
V letech 1993-96 pracoval jako tajemník ministra spravedlnosti
Od r. 1994 je členem městského zastupitelstva v Olomouci
Od června 96 Poslanec Poslanecké sněmovny
Od dubna 98 Místopředseda ODS
Od července 98 Místopředseda Poslanecké sněmovny   
K zálibám Ivana Langera patří:     
míčové hry bez ohledu na velikost míče (basketbal, volejbal, házená, tenis, golf a jiné)
divadlo, výtvarné umění, hudba

Otázky, které čtenáři Ivanu Langerovi zaslali:
(poslední aktualizace 25.5.1999 ve 21.33 hod.)

1)
ODS nepodporuje valku NATO proti Jugoslavii.
Hovori se o tom, ze "bombardovani je nestastne reseni". Pominme ted automatismus, ze asi nikdo nepoklada bombardovani za STASTNE. Taky nemam pocit, ze by NATO bombardovalo jenom proto, ze nevi co s bombama.
Pripominam, ze Milosevic muze KDYKOLIV valku ukoncit.
Neustale se mluvi, jak na to ti Srbove doplati.
A ted konecne otazky:
NEMATE POCIT, ZE NA VYVRAZDOVANI DOPLACI TAKY TROCHU KOSOVSTI ALBANCI? A ZNATE JINE RESENI, JAK VYVRAZDOVANI ZASTAVIT?
zdravim!
Jiri Kutalek, Zlin,
2)
Vazeny pane Langr,
mam na Vas jednu prostou otazku: Kdy si myslite, ze ODS bude mit na to, aby s nalezitou primerenosti mohla konecne ukazat, ze levicovy experimet, ktery u nas provadi CSSD, je navysost bezbrehe budizknicemu, a tedy se ujme kormidla, aby zacala uskutecnovat prislibeny, ale zatim dosti neverohodne vyhlizejici pravicovy experiment c. 2 ?
Jeste jedna podotazka: Nemohl byste trochu zvolnit ve svem najezdu na nejvyssi koryto ve strane modreho ptaka (zn. prilisna ostentativnost zde neni na miste) ?
Dekuji Vam za uprimne odpovedi
R. Cech, yettiss@post.cz
3)
Jaký máte názor na to, že v Č podnikatelé ve formě např. s.r.o. nenesou odpovědnost za své podnikání a mohou za nimi zůstat dluhy jak vůči státu, tak vůči soukromým věřitelům ve neomezené výši a bez následků pro ty, jež jsou za ně odpovědní? (Jako právník víte i přesněji, o co se jedná.)
Díky za odpověď.
M.K, Brno
4)
Take si myslite, ze exodus Albancu z kosova zpusobily nalety NATO na Jugoslavii ? Tento nazor, dle rozhovuru v LN zastava Vas predseda V.Klaus.
Jiri Pesice, Pribram,
5)
Vážený pane,
stále více mám pocit, že všechny politické strany dělají politiku hlavně pro sebe a ne pro ostatní, o drobných podnikatelích ani nemluvě. Trvale se potýkám s nespolehlivostí odběratelů v placení, a stát dělá jen opatření pro lepší a hlavně snažší výběr daní. Přitom jen malé úpravy v zákonech ( třeba: faktura do nákladů až po zaplacení, zákaz převodu majetku firmy bez souhlasu dlužníků ... atd ) by se velmi rychle promítly do vztahů mezi firmami.
Je to snad tím, že většina politických stran je financována z úplatků podvodníků a tunelářů a cítí tedy potřebu jich mít co nejvíce?
S pozdravem
Miroslav Kolombo - kancelarska technika
Aloisina vysina 630, Liberec 15,
tel. 0602 439 237, fax 048-5228 369
E-mail: kolombo@kolombo.cz
WWW: http://falco.vslib.cz/~kolombo/index.html
6)
Dobrý den, měl bych takové malé otázečky.Jak se vám lyžovalo v Petříkově v únoru?
Jezdil jste jak drak.
Jak se Vám pilo u baru v restauraci U Orla?  Díky
                                  S pozdravem Broněk Slovák, xyslovak@email.cz

7)
Vazeny pane,
budu uprimny, nejsem Vas priznivec a tezko jim budu. Zdrzim se emotivniho vyjadrovani, ktere prinalezi primitivum, zejmena z pravicove sceny v posuzovani nasi historie..., ze za vse mohou komuniste :)) .
Spise mne zarazi Vase dva tituly, protoze jsem priblizne ve vasem veku a absolvoval jsem taktez dve vysoke skoly. Resim problem, v cem u mych nekterych vrstevniku, myslim tim i Vas, vznikl takovy zlom v posuzovani nasi statni a narodni identity po roce 1989. Posuzuji-li jednani lidi z pohledu individualnich cinu, musite jako pravnik priznat, ze mira negativnich vlastnosti jednotlivcu, projevujicich se v protizakonnem jednani je v soucasnosti mnohem vyssi nez pred prevratem. Neznam Vas vyvoj od pionyra pripadne zkusenosti Vasi rodiny s byvalym rezimem (drive...kdo nekrade, okrada rodinu, nyni...ber co ber za kazdou cenu pres mrtvoly s usmevem lidumila jen sam pro sebe a co nejvic, protoze rodinu nezivis) . Myslim si, ze jsme jeste dost mladi, abychom byli zatizeni subjektivnim balastem v pohledu na svet, tak jak tomu bylo u rady rehabilitovanych, kteri podle mych zkusenosti byli v rade pripadu na stiru ne se stranou ale se zakonem a realne uvazujicimi lidmi nestraniky. Neverim totiz vasi suvereni vizazi se suverennimi bonmoty na soucasnou vladu a jeji kroky. Neni idealni, zadna neni, ale vy uz jste taky podle prave pravicovych meritek vlastne tuto zem zklamal tim, co jste s ni ...pardon :)) Vase strana po prevratu provedla. Narozdil od Vasich ideologu, kteri hazi praci mych rodicu a prarodicu do stoupy se divam na vec realne a musim rici, ze radu veci jste mysleli dobre....ono to tu jiz vlastne bylo pred Vami. Ptam se Vas tedy:
1. Co vam rika narodni hrdost a ochrana narodnich zajmu?
2. Jestli jste skutecne presvedcen, ze model americke nebo britske "demokracie" vlady bankovniho kapitalu a nadnarodnich monopolu zasahujicich do kazdodenniho zivota vsech lidi je modelem i pro nas?
3. Zda odmitnuti povolani do armady CR smerujici s jednotkami NATO na Balkan nasledne postizene trestem (az zastrelenim) bude ze strany nynejsiho vladnouciho rezimu politickou vrazdou? (Me presvedceni mi v tom brani, prisahal jsem na Ceskoslovenskou armadu)
4. Jestlize pestujete nejaky sport, aby Vam z politicke kariery nenaroste bandero, tak jestli si z neho neco vezmete...myslim tim treba umet prohravat nebo umet prihrat na gol a nikdy ho pritom nedat?

S diky za
odpoved
Miroslav Hajek

neclen Vaseho funklubu

Omlouvam se za nemoznost pouziti diakritiky a pripadne chyby zpusobene
prave nemoznosti ji pouzit.

8)
Vážený pane Langr,
domníváte se, že ODS je opravdu pravicová strana. Při pohledu na bývalou politiku premiéra Klause se lze domnívat, že Vaše strana má blíže k postsocialismu ČSSD. Jak si Vy, co-by mladý pravicový politik vysvětlujete různá přerozdělování státních prostředků na podržení určitých firem, které praktikovali bývalí ministři Klausovy vlády. Dokážete si představit Vaši stranu bez Klause v čele a máte dostatečně schopného politika, který nebude dělat pouze populistická rozhodnutí pro udržení Vaší strany ve vládě.
Jaromír Bílek, Sadová 503/2, 352 01, Aš - zakládající člen US, jaromir.bilek@seznam.cz
9)
Dotaz na pana Langra: "Citite se byt vice pravnikem nebo lekarem ?? "
dekuji
Vladimir Nemec, Jesenik
10)
Dobrý den pane Langre,vydávám časopis Youth Zone a sháním nějakou známou osobnost pro rozhovor v našem časopise. Youth Zone se sice zaměřuje hlavně na film a hudbu,ale to nevadí. V naší rubrice jsme zpovídali už taková esa jako Pavla Vítka,kapelu Chinaski a mnoho dalších. Jestli máte zájem,tak mi prosím napište.
Jan Barta, barta@tabor.cz
11)
Vážený pane místopředsedo,
domnívám se, že čas předsedy ODS, Václava Klause již měl vypršet. Ráda bych se Vás tedy zeptala, jaký je Váš názor, případně, zda se na toto téma v ODS už diskutuje.
Zdraví Vás
Kateřina Mahdalová
12)
Predem zdravim.Mam  pouze jednu otazku : mate se dobre(zivot a radost z nej,starosti apod)?
By Bo z Bilovce.
PS:Preji hodne svedomi v dalsim zivote :-)))
13)
Dobry den,
ač nejsem ekonom, s úžasem sleduji, co se děje v naší české ekonomice. Stoupá nezaměstnanost, v podnicích (i větších) přestává být na výplaty, vláda se snaží zvyšovat daňové zatížení fyzických osob, atp. Za chvíli to budeme moci zabalit. Nepřimejí tyto do oči bijící skutečnosti českou pravici k nějaké akci (minimálně k demokratickému pokusu o převzetí moci)? Nevidím totiž v současné době žádné východisko ze zhoršující se situace a tím méně bod zlomu k růstu.
Zdravi a pekny den preje
Petr Oliva, petr.o@email.cz
14)
Je to dobré, jen tak dál!
Kveta Herdova
15)
Vážený pane Langře,
kdy už se konečně ODS zbaví p. Klause a jeho nohsledů ( Macek a spol. ) s podobným smýšlením, které zajímá spiše politikaření než politika a  kteří "pro stromy nevidí les". A kdy už se konečně dostanou do čela mladí lidé Vašeho typu s progresívním a moderním smýšlením, které zajímá více obsah než forma?
P.S. Tento problém se týká i ostatních pol. stran - pánů Zemanů, Rumlů ...
Děkuji
Mgr. Tomáš Feller, mailto:flyok@email.cz
16)
Vazeny pane poslance,
celkem rad posloucham Vase nazory a vyroky - jsou prijemnym podkladem pro polemiku sama se sebou. Ale snad bych mel jednu otazku z oboru - prava:
skutecne si myslite, ze reforma / jakakoliv/ administrativni soudnictvi je schopna vyresit uvadene problemy nebo se shodneme na tom, ze mnoho problemu je dano myslenim jednotlivych soudcu a jejich urcitymi navyky. Ja ten problem konfrontuji s tim, co jsem mel moznost poznat jak v kontinentalni evrope /nemecko, italie, rakousko tak i v USA/ a to predevsim fakt, ze v techto zemich nemuze v podstate absolvent pravnicke fakulty nastoupit k soudu. Zde jsou jmenovani soudci dlouholeti advokati, podnikovi pravnici, tedy Ti, kteri maji zkusenosti ze zivota, z praxe a pak jsou schopni veci posuzovat z te druhe strany a rozhodovat - proste je neoblbnou ucastnici. U nas jsem v posledni dobe zazil mnoho usmevnych situaci, kdy absolvent cerstve po justicnich zkouskach, svobodny pri rozvodu poucoval klienty o tom, jak se maji v manzelstvi chovat a co by meli delat - hloupost jeho rad poznali ihned - hloupost myslim plynouci z nezkusenosti.
Rovnez v obchodnich vecech neni schopen posoudit rozmanitost vztahu.
V tomto ja vidim velky problem, ktery ovsem je zalozen na velmi dlouhou dobu, jelikoz soudy byly naplneni zasadne temito absolventy. Byl jste na minist. spr. ale snad jsem slysel, ze existuje zakaz prijamat dlouholete advokaty do soudnictvi - to by byla asi blbost - nebo ne???.
To vůbec nema nic spolecneho s tim, ze bych chtel branit mlade generaci - nakonec ja nejsem jeste tak stary /40/, ale proste pri srovnani s ostatnimi zememi EU to vidim jako nas nedostatek.
Co si o tom myslite?????
mejte se fajn, jsme z jednoho regionu.
Dr.Klapka Zdenek, klapka@infos.cz                                               
17)
Dobry den
muzete mi sdelit, jak realnou vidite moznou koalici ODS, US a KDU (pripadne kde jsou hlavni problemy)?
Dekuji
Jiri Svoboda, Praha 4
18)
Opravdu Vam nevadi, ze  ODS zahyba v zahranicni orientaci silne doleva?
A co rikate na podporu p. Klause p. Meciarovi? Mysli to vazne?
Hezky den preje,
Jiri Masek, Praha, pomyleny volic
19)
Uvědomujete si chybu, kterou udělali Vaši straničtí předchůdci ve volbách, a to, že nevěnovali dostatek času, pozornosti a vysvětlování "obyčejným lidem" ? A jste připraven to do budoucnosti napravit, ukázat jim tu "lidskou tvář" (viz. Zeman - becherovka, sice hrozné, ale řeknou si, že je jeden z nich) a tím získat voliče?
Fandím Vám. M. Černá

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla Rakušanovi matka oběti

25. dubna 2024  16:02

Aktualizujeme Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  15:52

Aktualizujeme Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...