Protikorupční policie zasahuje v sídle právnické kanceláře MSB Legal, která

Protikorupční policie zasahuje v sídle právnické kanceláře MSB Legal, která zastupuje lobbistu Ivo Rittiga. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Policie znovu udělala razii u Rittigových právníků kvůli krácení daní

  • 13
Policie po letech znovu vyrazila do právní kanceláře MSB Legal. Podle Vrchního státního zastupitelství to souvisí s vyšetřováním případu krácení daně z příjmu o více jak 38 milionů korun přes kyperskou společnost.

„Dne 16. 1. 2018 zahájil policejní orgán Policie České republiky, Národní centrála proti organizovanému zločinu SKPV, expozitura Hradec Králové, na pokyn dozorového státního zástupce trestní stíhání dvou osob pro zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby dle § 240 odst. 1, 3 písm. a) tr. zákoníku, jehož se měli dopustit tím, že nepodali za daňový subjekt, kyperskou společnost, daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob a tuto daň neuhradili, ačkoliv došlo ke zdanitelnému plnění. Tímto jednáním pak měli zkrátit daň z příjmu nejméně o 38 267 757,50 Kč,“ uvedl na webu Vrchního státního zastupitelství v Praze žalobce Adam Borgula.

O případu jako první informoval server Info.cz, podle něhož se trestní stíhání týká dvou osob.

Právnická kancelář MSB Legal poskytuje služby mimo jiné pro lobbistu Iva Rittiga a policie zasahovala v sídle firmy už v roce 2013 (více v článku Policie v sídle Rittigových právníků).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video