Václav Moravec

Václav Moravec - Václav Moravec. | foto: Česká televize

Moravec: Nejchytřejší byli nepolitici

Moderátor Václav Moravec opouští po roce a půl hlavní diskuzní pořad České televize Otázky Václava Moravce. Prý kvůli iracionalitě některých politiků. "Nejchytřejší byli nepolitičtí hosté: prof. Pafko či doc. Šimek," sdělil Moravec čtenářům iDNES.

Odpovědi Václava Moravce najdete zde

Václav Moravec neodchází z novinařiny úplně, i nadále se chce totiž věnovat práci v rozhlasové stanici BBC.

"Novinařina v BBC mě baví, protože Interview BBC není politickým diskusním pořadem a BBC je instituce, ve které se člověk může ještě mnohému přiučit," odpověděl čtenářům iDNES.

Moderováním pro Českou televizi se prý pokusil přinést na tuzemský mediální trh diskuzní formát, na jaký jsou zvyklí např. britští diváci díky moderátorovi BBC Newsnight Jeremy Paxmanovi.

"Chci čas věnovat Fakultě sociálních věd UK, dokončení disertace. Čas, který jsem věnoval Otázkám, se příliš rozrůstal a vedla k tomu i narůstající iracionalita při dojednávání hostů," naznačil Moravec důvody odchodu z ČT.

"Čím dál častěji jsem měl pocit, že jsem si o lidech, kteří přicházejí do Otázek, začínal myslet, že jsou pokrytci, což se týká především politiků," napsal moderátor.

Kdo z politiků je podle něj nejhloupější, ovšem Václav Moravec prozradit nechtěl. "Nejchytřejší byli nepolitičtí hosté: prof. Pafko či doc. Šimek. Na otázku týkající se nejhloupějšího politika odpovím až odejdu z novinařiny," vysvětlil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video