Raninec je připraven policii předložit písemný důkaz v kauze Morava.

Raninec je připraven policii předložit písemný důkaz v kauze Morava. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Morava se choval zvláštně už po volbách v roce 2006, tvrdí Raninec

  • 630
Poslanec Juraj Raninec, který dnes vystoupil z poslaneckého klubu ODS, si už v červenci nebo srpnu roku 2006 všiml zvláštního chování stranického kolegy Jana Moravy. "Byl schopen dostat se k informacím," řekl Raninec.

Juraj Raninec sdílel s Janem Moravou od voleb v roce 2006 jednu poslaneckou kancelář. "Slyšel jsem různé věci," řekl na rádiu Impuls Václavu Moravcovi.

Morava prý znal podrobnosti o Ranincově rozšířené rodině na Slovensku. "Nevím, jak mohl vědět, kolik je v cizím státě mých příbuzných," podivil se Raninec a dodal, že to vzbuzuje podezření, jak mohl Morava k těmto informacím přijít.

"Rebel" Raninec by byl určitě pro vznik vyšetřovací komise ke kauze Morava. Není to prý kvůli nedůvěře policii, ale proto, že taková komise může odhalit pravou podstatu toho, co se stalo.

. O odchodu Juraje Ranince z klubu ODS čtěte zde

Kauzou se možná bude zabývat i komise pro kontrolu BIS, jíž je Raninec členem. "Už jsem o tom mluvil s kolegou Tejcem. Komise se sejde," potvrdil.

Vyšetřovací komisi i policii prý Raninec vyjde ve vyšetřování vstříc. "Pokud budu pozván, řeknu vše, co vím. Komisi i policii. Mám jeden písemný důkaz," uvedl na Impulsu s tím, že je ochoten předložit ho jak policii, tak vyšetřovací komisi.

Kauza poslance Moravy, fotografie a skrytá kamera


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video