Diskuze

Z Ruzyně na Ruzyni. Školáci chtěli unést letadlo do Mnichova, báli se rodičů

V pátek 27. ledna 1961 se v oblacích nad středočeským Benešovem odehrálo mimořádně neobvyklé drama. Bylo asi čtvrt na tři odpoledne, když do pilotní kabiny dopravního letounu Československých aerolinií vpadli dva ozbrojení únosci. Posádka se jim postavila. Během rvačky došlo i ke střelbě. Únoscům přitom bylo pouhých patnáct let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2011 - 1961 = 40. Počty hodné prémianta! :-P

4 0
možnosti

V tom děcáku asi frajírkům spadla čelist, když jim na uvítanou nahlásil za co tam je...

8 0
možnosti

Tenkrát ještě chodili i nezletilí zločinci za katr na mnoho let a nebyl problém zveřejnit jejich identitu. To nyní v našem hloupěhyperkorektním společenském zřízení mají pomalu více práv než jejich oběti.:-/

9 9
možnosti

já nevim, jestli jste četl článek až do konce, ale ti kluci si odseděli 7, 3 a 1,5 roku a nejmladší dostal pasťák. troufám si tvrdit, že v případě, že by se to stalo dneska, tak by to dopadlo cca podobně.

14 1
možnosti

...a já snad už jenom doplním ten klasický vtip, jak v 50. letech vtrhne do pilotní kabiny letadla muž a křičí "obraťte to na Prahu!" pilot mu říká "ale my letí do Prahy" a muž křičí " jo to znám.. už jsem touto linkou letěl 5x a vždycky jsme přistáli v Mnichově!"

25 1
možnosti