Ředitelka kanceláře ministryně Simona Kratochvílová opouští Ústřední vojenskou...

Ředitelka kanceláře ministryně Simona Kratochvílová opouští Ústřední vojenskou nemocnici, kde byla hospitalizována Kateřina Valachová (25. května 2016) | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Valachová v květnu zkolabovala. Podřízená za ní jela v autě s majákem

  • 92
Ministryně školství Kateřina Valachová na konci května zkolabovala. Politička o tom v úterý na Facebooku informovala poté, co MF DNES zjišťovala, proč šéfka její kanceláře Simona Kratochvílová použila auto s majáčkem.

„V pozdních odpoledních hodinách toho dne (25. 5., pozn. red.) jsem byla hospitalizována v Ústřední vojenské nemocnici, důvodem bylo celkové vyčerpání,“ uvedla ministryně.

„V této souvislosti došlo k pochybení mé ředitelky kanceláře - v době převozu záchrannou zdravotní službou z lidských důvodů následovala sanitku v ministerském voze za použití výstražných světel. Toto pochybení jsem předala k prošetření státnímu tajemníkovi MŠMT. Je mi líto, že z důvodu strachu o mé zdraví, moji spolupracovníci pochybili,“ doplnila Valachová.

Policejní prezidium původně MF DNES sdělilo, že auto, které jelo za záchranáři, patřilo Ochranné službě Policie ČR. Mluvčí prezidia Josef Bocán ale posléze uvedl, že auto policii nepatří.

Ministerstvo školství později informovalo, že vůz používá ministryně a je zapůjčený automobilkou Škoda.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video