náhledy
Fotka jídla z českolipské nemocnice vyvolala pozdvižení.
Autor: Pavel Ťapajna
Oběd pro kojící matku - Thomayerova nemocnice. "Omáčka byla jen zahuštěná polévka (ta samá, co je v misce). K snídani bílé rohlíky s Ramou, k večeři zase bílé rohlíky - tentokrát s jogurtem (večeře se podávala ve čtvrt na 5!, pak už žádné jídlo). Kdybych neměla manžela, co mi nosil jídlo, asi bych ztratila i to málo mateřského mléka, co jsem měla. Dost dobře nechápu, kde je problém. Rozhodně ne v cenách - dá se pořídit i kvalitnější jídlo za srovnatelné náklady. Nejsem nijak náročná, mám ráda obyčejná jídla, ale tohle bylo moc...," popsala svou zkušenost Romana Hrdličková.
Autor: iDNES.cz
"Zasílám vám jídlo z Liberecké nemocnice. Bylo to na dietu číslo 3. Pečený losos a hráškové pyré.. Fakt velká pecka," okomentoval Karel Mrázek jídlo, které mezi ostatními snímky v galerii na první pohled vyniká.
Autor: iDNES.cz
Ukázka jídel z nadstandardního menu hodonínské nemocnice.
Autor: Nemocnice TGM Hodonín
V nemocnici Na Pleši roznáší jídlo pacientům na oddělení tři servírky. Než se první z nich vrátí, roznáší jídlo v pacientské jídelně i vedoucí stravování Josef Kolář.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Další fotky zaslala z Krajské nemocnice v Liberci, jídlo podle ní nebylo špatné, ale ne moc dochucené. Na snímku dýňový kompot, zeleninová polévka (bohužel není vidět), nespecifikovaná omáčka s vepřovým masem a rýží (bezezbytková dieta).
Autor: iDNES.cz
Na Pleši připravují pro pacienty čtyři jídla - snídani, oběd, odpolední svačinu a večeři. Ve středu a o víkendu je večeře studená, zbylé dny je teplé jídlo.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
V době naší návštěvy nemocnice měli pacienti k obědu holandský řízek s bramborovou kaší.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Ukázka svačiny pro pacienty ve vinohradské nemocnici (23.4.2018)
Autor: Michaela Endrštová, iDNES.cz
Příprava na výdej jídel. Spolu s obědy jsou podávány také odpolední svačiny (23.4.2018)
Autor: Michaela Endrštová, iDNES.cz
Příprava jídel na výdej ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady (23.4.2018)
Autor: Michaela Endrštová, iDNES.cz
Provoz v kuchyni Fakultní nemocnice Královské Vinohrady (23.4.2018)
Autor: František Vlček, MAFRA
Uzená krkovice se zelím a bramborovým knedlíkem. Jídlo pro běžné pacienty a diabetiky. Psychiatrická nemocnice Opava.
Autor: Kateřina Havlická, iDNES.cz
Játrová polévka, smažený obalovaný hermelín s bramborem a tatarkou, salát z čínského zelí. Jídlo pro ženu po operaci kyčelního kloubu. Soukromá nemocnice Vrchlabí.
Autor: iDNES.cz
Chléb s margarínem a eidamem. Jídlo pro ženu po operaci kyčelního kloubu. Soukromá nemocnice Vrchlabí.
Autor: iDNES.cz
Pacientem blíže nespecifikované jídlo s bramborem, salát. Nemocnice Blansko, oddělení nukleární medicíny (pacienti po operaci štítné žlázy či zhoubného nálezu).
Autor: iDNES.cz
Oblíbené nemocniční jídlo: plněné ovocné knedlíky sypané tvarohem a cukrem. Lůžkové oddělení ORL, Ústřední vojenská nemocnice v Praze.
Autor: Jana Pyskatá
Polévka. Pacienti po výkonu na zažívacím traktu téměř vždy nejdřív dostanou tekutou a pak kašovitou stravu. Takové jídlo pak nevypadá zrovna vzhledně. Lůžkové oddělení ORL, Ústřední vojenská nemocnice v Praze.
Autor: Jana Pyskatá
Snídaně: Termizovaný sýr a máslo s vícezrnnými rohlíky, mléko (neochucené). Jídlo podávané na lůžkovém oddělení dermatovenerologické kliniky (léčba kožních a pohlavních chorob). Všeobecná fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze.
Autor: iDNES.cz
I takové jídlo dostanou pacienti v brněnské fakultní nemocnici v Bohunicích.
Autor: archiv pacienta
I takové jídlo dostanou pacienti v brněnské fakultní nemocnici v Bohunicích.
Autor: archiv pacienta