Ministr školství Josef Dobeš (VV) při rozhovoru pro iDNES.cz

Ministr školství Josef Dobeš (VV) při rozhovoru pro iDNES.cz | foto: Petr Topič, MAFRA

Dostal před soud Březinu, teď mu vadí Dobeš. Kvůli odměně pro Bátoru

  • 33
Ministerstvo školství čelí trestnímu oznámení kvůli čtvrtmilionovému odstupnému pro kontroverzního úředníka Ladislava Bátoru. Oznámení podal Tomáš Kapler z Prahy, který už loni "poslal" před soud exnáměstka pražského primátora Karla Březinu.

Čtyřiatřicetiletý počítačový odborník podal v úterý dopoledne trestní oznámení přes elektronickou podatelnu na základě informací MF DNES (viz předcházející článek).

Bátora dostal od Dobeše na rozloučenou čtvrt milionu

Kapler se domnívá, že mohlo dojít k porušení povinností při správě cizího majetku. Bývalý předseda Akce D.O.S.T. Bátora podle něj na tak vysoké odstupné neměl nárok.

Oznámení míří na neznámého pachatele, který s Bátorou smlouvu uzavíral. "Nejspíše tedy na pana ministra školství Josefa Dobeše," napsal Kapler, který se zabývá reklamou na internetu.

Tomáš Kapler

V minulosti už několik trestních oznámení podal. Před rokem například na Karla Březinu kvůli jeho působení v dozorčích radách (více zde), nebo loni v listopadu na neznámého pachatele, který ohrozil vymáhání miliard při vyšetřování prodeje Mostecké uhelné společnosti.

"Jde mi o princip, aby se podobné případy hlásily policii," popsal Kapler iDNES.cz již dříve svou motivaci. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video