Milan Kondr opustil ODS v Praze 10

Bývalý předseda oblastního sdružení ODS Prahy 10 a někdejší pražský primátor Milan Kondr se odhlásil z místního sdružení strany v desátém pražském obvodu. Ve které organizaci ODS se znovu zaregistroval, žádný z jeho stranických kolegů neví.

Potvrdil to předseda místní organizace ODS v Praze 10 Emil Dejmek. V kuloárech se hovoří o tom, že Kondr uvažoval o Berouně. Údajně tak učinil proto, že chce být na kandidátce pro volby do sněmovny, ale je si vědom toho, že v Praze by neměl šanci.
 
"Nemohu to ani potvrdit, ani vyvrátit. Je to moje soukromá věc a tyto informace neposkytuji," řekl ČTK Kondr.

Za předsednictví Kondra vznikly v ODS v Praze 10 ostré vnitrostranické spory, které vedly v lednu k odebrání licencí všem pěti místním sdružením a v březnu i k odvolání všech zástupců ODS z vedení radnice desáté městské části. Strana neměla téměř tři měsíce v Praze 10 ani jednu místní organizaci a její členové se teprve napotřetí dokázali dohodnout na konání oblastního sněmu. Neoficiálně se hovořilo o sporu kondrovců a protikondrovců.

Nové vedení oblastní organizace ODS v Praze 10 bylo zvoleno po několika pokusech až počátkem května. Těsnou většinu v něm získali Kondrovy kritici.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video