Diskuze

Pohyb po městě se liší dle pohlaví. Muži častěji jezdí autem, ženy MHD

Muži a ženy se po městě pohybují odlišnými způsoby. Zatímco největší část žen většinou využívá MHD při cestách na nákup a za pochůzkami, které souvisí s péčí o domácnost, muži častěji jezdí delší vzdálenost do práce autem. Ženy jsou také častěji terčem sexuálního napadení a obecně se v MHD často cítí méně bezpečně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To jsou žvásty, že se mi z nich dělá špatně. Protože muži vydělávají více peněz, tak si jako dopřávají dojíždění do práce autem, jo? Neznám nikoho, kdy by rád do práce dojížděl autem a nebyl by raději, kdyby stačilo jít pěšky. Jestli to nebude spíše naopak. Dojíždějí do práce, kde vydělají více peněz...

Pro koho je typická cesta z práce autem s odbočkou v baru?? K čemu jet do baru, když řídí? Někoho vyzvednout?

Jakým způsobem je pěče ženy o rodinu nedoceněná? Mohly by to autorka trochu rozvést? Aby se dalo třeba porovnat, jestli je nedoceněná i péče muže o rodinu...

Vážně si myslíte, že rozdíl 29% oproti 31% ve využívání MHD stojí vůbec za zmínku? To je beztak menší rozdíl, než je chyba toho průzkumu.

0 0
možnosti

Než se dusit v respirátoru, raději bych jel autem. Zejména v horkých dnech. A preference auta nad MHD i proto bude stoupat, pohlaví nepohlaví.

0 0
možnosti

To jsou věci8-o

Ale oni muži prý vypijí i více piva!

Ono to bez těch kvót asi opravdu nepůjde.

0 0
možnosti
Foto

Já bych ten pohyb zakázal. Je genderově nevyvážený, a navíc určitě ještě rasistický. Piráti zas mají co přidat do svého programu. Ale ono už to tam vlastně je, ve formě zelené budoucnosti.

0 2
možnosti

A co feministi? Taky nechají ženu vláčet MHD nebo jí přenechají auto, aby mohla jet do práce a jedou sockou koupit tampóny?

1 0
možnosti

Paní Vlčková, o co vám jde s touto vaší nenávistnou kampaní zasévající semínka nenávisti do společnosti?

0 0
možnosti

Muži a ženy se liší nejen připohybu po městě. Všimli jste si, že k onanii ženě stačí prst, zatímco muž potřebuje celou dlaň? Chybí tu další článek na téma takového "pohybu" .

1 0
možnosti
Foto

To si troufáte, rozdělovat lidi na muže a ženy.....

0 0
možnosti

Začnu to sledovat. Když ho budu mít v kalhotách nalevo nebo napravo, přizpůsobím směr jízdy.

0 0
možnosti

Fuj, sexismus. Cestující MHD, řidič, pěší a pod., kdy se vyjadřuje, že osoba cestuje MHD, řídí auto, jde pěšky a pod., by neměli být rozlišováni na seniory, ženy a muže. Vyznívá to obvykle pejorativně.

3 1
možnosti

To jsou výzkumy ... ;-D už někde přišel na to, že ženy daleko častěji sedí na záchodě než muži ?? že bych si požádal o grant ..

12 1
možnosti