Prezident Klaus není sám, kdo se snaží ovlivnit delegáty či kandidáty před kongresem.

Prezident Klaus není sám, kdo se snaží ovlivnit delegáty či kandidáty před kongresem. | foto: Dan Materna, MAFRA

Mažu si vás z mobilu, napsal Klaus před kongresem Langerovi

  • 738
Jde se do finále a boj přitvrzuje. Volební kongres ODS začíná už zítra a prezident Václav Klaus těsně před ním použil svou oblíbenou zbraň: esemesky. Některým lidem z ODS, kteří stojí na straně Mirka Topolánka, rozeslal zprávy, které ve stručnosti říkají, že si je maže z paměti. Tedy - telefonu.

Jednu takovou dostal i ministr vnitra Ivan Langer, jak zveřejnil internetový server iHned. "Mažu si vás z mobilu," píše se v ní.

Zprávu s podobným textem prý dostali také například ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas nebo ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Ani jeden z nich se k tomu ale nevyjádřil.

Prezident však promazávání seznamu telefonních čísel nepřímo potvrdil: "Jsem šokován, jakou taktiku začali používat někteří členové ODS, ministři, když začali novinářům ukazovat soukromé SMS," podotkl před novináři Václav Klaus.

Není sám, kdo se snaží ovlivnit delegáty či kandidáty před kongresem. Do boje se zapojil i prezidentův poradce Petr Hájek. "Tlačil na lidi z ODS, mimo jiné na bývalé hejtmany, a snažil se je ovlivnit, kdo je ten správný, koho mají podpořit," řekl MF DNES vysoce postavený člen ODS. "Já se chechtám," komentoval to sám Hájek bez toho, že by to popřel.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video