Jílkovou proslavil Kotel na konkurenční Nově

Jílkovou proslavil Kotel na konkurenční Nově | foto: David Neff, MF DNES

Máte slovo, vyzve Jílková hosta v novém pořadu ČT

  • 23
Novinářka Michaela Jílková se po letech vrací na televizní obrazovky. Ve veřejnoprávní České televizi bude od poloviny ledna každý týden řešit starosti běžných lidí. "Nepůjde o žádný druhý Kotel," upozorňuje.

Informaci potvrdil redakci iDNES.cz mluvčí České televize Ladislav Šticha. "Dnes se o tom rozhodlo," řekl.

S nápadem na pořad Máte slovo, jenž bude řešit starosti každodenního života, přišla sama Jílková. Moderátorka, která se proslavila zatápěním politikům v Kotli na Nově, se na televizní obrazovky vrátí po dvouleté přestávce.

Jednání s televizí vedla devětatřicetiletá Jílková od začátku září, kdy se sešla s tehdejším šéfem zpravodajství Zdeňkem Šámalem. Klíčové ale bylo, že zájem projevila i nová programová ředitelka veřejnoprávní televize Kateřina Fričová.

Vysílání naživo
Zatím není jasné, kdo jako první usedne do horkého křesla. "Budeme vysílat živě, aby někdo nemohl své slovo vzít zpět," prozradila Jílková detaily pětačtyřicetiminutové relace.

Ve studiu nebudou chybět ani diváci. "Mám rada živý kontakt, každý bude mít šanci promluvit," vysvětlila.

Michaela Jílková po odchodu z Novy, kde působila sedm let, spolupracovala přes dva roky s deníkem MF DNES, pro nějž připravovala velké rozhovory Z očí do očí. "Spolupráce si velice vážím a moc mě to bavilo. Zejména chci poděkovat svému šéfovi Jirkovi Kubíkovi a vynikajícímu editorovi Tomáši Chundelovi," zhodnotila Jílková spolupráci.

Sedm desítek rozhovorů, jež najdete v archivu iDNES.cz, se těšilo velkému zájmu čtenářů. K nejčtenějším patřilo interview s Jiřím Paroubkem, při němž předseda ČSSD hrozil odchodem kvůli dotazům na jeho rozvod. Značný ohlas vyvolal i rozhovor s novinářem Jakubem Patočkou, který se týkal kauzy Kuřim.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video