Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Ve věku 88 let zemřela Marie Šupíková, jako dítě přežila vyhlazení Lidic

Ve věku 88 let zemřela Marie Šupíková, která jako dítě přežila vyhlazení Lidic. Podle ředitele lidického památníku Eduarda Stehlíka patřila k nejaktivnějším pamětníkům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Všechno to zlo... Fotka utrápené paní Šupíkové je ze slavnosti v Lidicích. Okamura sem na slavnost vždy nažene na 50 organizací SPD s věnci. Trvalo hodiny, než čeští neonacisté tady nakladly věnce hned po prezidentovi. 90-letí pamětníci Lidic z toho padali únavou. Tady budou mít původ fotky paní Šupíkové. Potřese si ruku s doneseným občanem Zemanem, zavtipkuje s nacionalistou Okamurou a pak si nechá na sobě od SPD štípat dříví. Rv

V Lidicích proběhla kauza s návrhem, aby slavnost, s ohledem na 90-tníky, byla zavčasu rozpuštěna hned po státních věncích a družiny SPD s Nočními vlky apod. již pokračovali mimo oficiální ceremoniál. Naposledy, co jsem to viděl, Bobošíková to s lidickými dětmi zazdila. Pak přišel covid. (Neznáte aktuální stav?)

Naopak bylo k vidění video s Foldynou. Dorazil na slavnost asi se 100 nočních vlků v kožených bundách. Jde o český motorkářský gang, pobočka ruských Nočních vlků, kde si motorizovaní čeští neonacisté hrají na Rusy. Zaměstnanci Památníku Lidice je odsunuli mimo kravaťáky, ochranky, Zemana a Okamuru. Proto pak měli být povražděni včetně svých dětí, protože zakázali v Lidicích "potomkům rudoarmějců azbuku". Na těch kožených bundách tentokrát neměli výjimečně svastiku, ale vlastenecké nápisy v azbuce. To je úcty, když se 100 odrbaných motorkářů klaní lidickým obětem...

U Bobošíkové v Lidicích, je vše v naprostém pořádku. Lipovice žijí. ;-)[>-]

0 1
možnosti

Já to zablokování přežiju, ale za to, abych vám řekl, co si o vás myslím, mi to stojí. Jste fanatický ubožák, který tady nedělá nic jiného, než že tahá politiku a ideologii do piety! A to navíc ještět zcela nechutným způsobem, kdy vyloženě lžete. Postavte se před zrcadlo a dejte si pěkných pár facek!

1 0
možnosti
KT

Teď jsem skončil s Kotkem. Tak to je síla. Technik, fanda Parlamentních listů a názorů Bobošíkové o Lidicích, co má tu smůlu, že žije vedle arogantního, mladého a sprostého akademika Kyncla v Polní u Plzně.

Pan Kotek fotí psí lejna na chodníku před domem, medituje o prolhaných mladých historicích a neschopné AV ČR, pravidelně se hádá přes plot s Kynclem a píše na něj udání na radnici, třeba pro pálení odpadu na zahradě.

Dík tomu má jasno, kde je v Lidicích pravda. Bože, ty to vidíš! 8-o

Já se lekl, že takové sousedské války probíhají přímo v Lidicích.

Patrně sestra pana Kotka pracuje v nějaké neziskovce, co propaguje Lidice. Pan Kotek je tedy v konfliktu zájmů a může přitom o dění na "toaletě" Kyncla podávat do Lidic čerstvé zprávy. Naposledy se pohádali, když jako zkušený technik montoval na svůj dům kamerový systém a Kyncl ho napadl za sledování.

Nestačí Bobošíková, Lidice prostě žijí... Ale jak. Totální otřes. Rv:-P[>-]

1 1
možnosti
MK

M87i54l74o92š 68K60o98t49e66k

22. 3. 2021 21:18

Tak už je to jasné, že?

0 0
možnosti
KT

Minusy si nechte od cesty. Nepřijde vám otřesné, že odkaz Lidic je dnes pod režií Bobošíkové, Lipovské či Ovčáčka? Je to národní ostuda. Nechat na Lidicích vytloukat politické body nějaké politické druhořadé nacionalisty. Rv:-P

Co horšího, ambice Bobošíkové paní Šupíkové zničily konec života. Najděte si její rozhovory. Jak zahořkle končí. Rv

1 2
možnosti
MK

M39i36l51o55š 15K53o68t16e56k

22. 3. 2021 20:17

Mýlíte se. Vlastně ne, vy asi moc dobře víte co děláte a pro koho to děláte. Pokud jste mu dokonce nepůjčil svoji identitu.

1 0
možnosti
KT

V Písku jsem si všiml Stříbrného na památníku RAF. Spolu s Horákem po vyhlazení Lidic udělali jako lidičtí občané v Anglii PR pro světová média a zavedli pojem "Lidice". Současně vyhlásili sbírku na obnovu Lidic. Po válce je lidické ženy z nových Lidic vyhnaly s nařčením, že kvůli nim vyhladili Lidice.

Horák 1948 emigroval a zemřel 1949 při letecké nehodě. Dělníka Stříbrného hlídala v Písku StB.

Lidické děti Bobošíkové nesouhlasí s připomínáním Horáka a Stříbrného. Za Havla se v Lidicích pojmenovaly po nich ulice. Naposled proběhl pokus o výstavbu jejich památníku v Lidicích. Lidice (ve spolupráci s Bobošíkovou) nechali základní kameny zase odstranit.

1 1
možnosti
MK

M50i92l60o15š 24K20o51t51e22k

22. 3. 2021 17:58

Ve Velké Británii v hornickém kraji North Staffordshire vznikla krátce po 10. červnu 1942 myšlenka uspořádat sbírku a založit spolek, který by pomohl tuto sbírku organizovat a zajistit po válce pomoc novým Lidicím. Hlavním původcem byl tehdejší starosta města Stoke-on-Trent dr. Barnett Stross, později labouristický poslanec. Díky jeho úsilí a úsilí dalších lidí, především z hornických organizací, vznikl výbor Lidice shall live Committee, jehož kampaň byla oficiálně zahájena na inaugurační slavnosti ve městě Stoke-on-Trent 6. září 1942. Prezident Beneš a další představitelé exilové vlády se jí rovněž zúčastnili. Beneš na této slavnosti pronesl projev vyzdvihující Lidice jako symbol mučednictví československého národa a jako symbol nelidské krutosti německé moci. Čerpáno zde: Společnost pro obnovu Lidic (1945) 1946 – 1959 magisterská diplomová práce, Pavla Štěpánková.

Nic zde ani jinde nečtu o tom, že by podobnou sbírku organizovali Horák se stříbrným. Ale rád se nechám poučit.

3 0
možnosti
KT

Zajímavá polemika u Wollnera. Kniha Kyncla vyšla 2016 pod záštitou AV ČR a Památníku Lidice. Jde o uznávanou vědeckou historickou práci.

Celá kauza se rozjela až po reportáži ČT 2019 a po protestech organizovaných Bobošíkovou.

Co horšího, vysvětlení, co nabízí Bobošíková, je velmi laické. Stehlík přiznává, že skutečnosti kauzy zná roky, ale s Kynclem nesouhlasí. Resp. po vyhazovu ředitelky, si nemůže dovolit souhlasit s AV ČR. Památník Lidice Bobošíková tak dokonale rozprášila, potopila a paralyzovala.

Je možná prozíravé lhát a Památník Lidice postavit raději na nohy. Ale pravdu z rodiny Šupíkové se tak možná dovíme až v další generaci.

1 4
možnosti
MK

M53i52l68o45š 59K83o62t64e30k

22. 3. 2021 17:22

Kdo jste, kdo vás platí? Tu údajně uznávanou historickou práci uznává kdo?

4 1
možnosti
JP

J37a41n 84P44u22l77e30c

22. 3. 2021 17:06

Ach jo, je škoda, že úmrtí paní Šupíkové ve zdejší diskuzi doprovází trapné vlastenčení a ukazování na Němce, jak na celek, na národnost a přitom právě tento nacionalismus, toto hloupé dělení lidí na "oni" a na "my" je právě základem nacistické ideologie. Lidstvo je vážně nepoučitelné. :-/

2 4
možnosti
MK

M36a44r63t12i55n 73K56r90a44l

22. 3. 2021 21:24

Oni chtějí asi říci, že prvními obětmi Němců byli Němci a taky pro Němce byly určené první koncentrační tábory Němců, poté co Němci uspěli ve volbách a získali místo kancléře. Který byl tedy Rakušan, ale narozen blízko Německa. A právě ta blízkost zavinila, že se choval jako Němec. Nu prostě vlastenec má jasno a tak pro jistotu po válce volil komáry.

0 2
možnosti
KT

Wollner Šupíkovou anonymizoval a bylo mu to vytýkáno. Šupíkovou maximálně pošpinila Bobošíková s Lipovskou, když ji plným jménem medializovaly ve svém sporu s Památníkem Lidice a Lipovká současně usilovala o čistky v ČT. (Děkuji satanistovi zemanovci Dukovi za ty dary.)

Šupíková byla patrně až do konce ve spolku s Bobošíkovou. Na protest proti Bobošíkové odešly ze zdejšího svazu všechny žijící lidické ženy. Šupíková ale byla lidické dítě. Ještě podepsala prohlášení, že přerušuje spolupráci s Památníkem Lidice spolu s dalšími lidickými dětmi. Bobošíková se opírá o lidické děti a potomky.

Neskutečné. Jedním důvodem protestu byla Židovka. Druhým konflikt o nevpuštění Nočních vlků s Foldynou na slavnost - prý potomci rudoarmějců - a následné výhružky povražděním zaměstnanců Památníku Lidice a jejich dětí ze strany ruských dezinformátorů, toliko 5. kolony pražského Hradu a SPD.

Teď už může Bobošíková rozjíždět libovolné lidické kauzy a pomalu nehrozí, že by jí pamětníci překáželi v rozletu. Rv

1 5
možnosti
MK

M31i61l55o30š 72K84o11t25e53k

22. 3. 2021 17:14

Kdybych mohl, dal bych těch mínusů sto. Koho to tady oblbujete?

5 1
možnosti

Doufám, že teď bude chodit Wollnera z ČT za tu ubohou reportáž o její matce pravidelně strašit...

4 2
možnosti
JH

Upřímnou soustrast, obávám se že teď se rozjede masirka o hodných Němcích a zlých Češích naplno :-(

12 10
možnosti
KK

jděte s těma kecma a komplexama někam

6 9
možnosti

Všechno to zlo způsobili Němci; korektněji řečeno němečtí nacisté.

10 0
možnosti
VB

Úplně všechno ne, i mezi Čechy bylo spousta aktivních udavačů a kolaborantů s Němci kteří kdyby nebyli, mohlo spoustu lidí žít.

0 5
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Státu propadly pozemky za pět miliard. Vlastníci se o ně včas nepřihlásili

20. dubna 2024

Premium Česko letos velmi zbohatlo. Získalo do svého majetku rozsáhlé pozemky miliardových hodnot po...

Režim nás zatáhne do války, děsí se Íránci. Ultrakonzervativci v zemi posilují

20. dubna 2024

Premium Zdaleka ne všichni Íránci podporují místní konzervativní islámský režim a jeho válečné choutky....

Rozhazoval výzvy k svržení vlády. Pak se u místa, kde soudí Trumpa, zapálil

19. dubna 2024  20:17,  aktualizováno 

Muž se polil se a následně zapálil v New Yorku před soudní budovou, kde se koná proces s americkým...

Dostálové se ptali na její angličtinu a Farského, zda dá zase přednost stáži

19. dubna 2024  19:15,  aktualizováno  21:09

Nejzajímavější částí debaty kandidátů do voleb v Evropském parlamentu byly otázky studentů, kteří...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!