Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Poslanci chtějí umožnit manželství všem, jiní by chránili klasické svazky

Nejen jednáním o nové vládě žijí politici. Ve Sněmovně vypukl lítý boj o věc, která se týká každého. Politici se přou o tom, kdo má mít právo na manželství, zda i dva muži nebo dvě ženy, nebo zda naopak do Listiny základních práv a svobod zakotví, že „manželství jako svazek muže a ženy“ je pod ochranou zákona.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Upřít něco jako posvátný manželský svazek v tomto případě je po právu. Ať si žijí pospolu, když to tak je. Ale vážení manželství není jen žití 2 lidí v jednom domě. To je svátost a nutné posvěcění pro výchovu dětí. Pokud to je jinak, pak je špatně a vede jen k rozvratu společnosti.

2 2
možnosti

A38n83d71r34e55a 77N26o48v85á

22. 6. 2018 13:18

vy jste věřící? Protože pouze tímto se dá váš postoj vysvětlit.

1 0
možnosti

Jsem lesba, mám s partnerkou dítě, takže kdo tvrdí, že homosexuálové neplní roli rodiny, neví, o čem mluví. Je nás v ČR už podstatně vysoké číslo.

Takto vypadá realita v mé rodině: syn po mě nemůže dědit, nemám právo ho vyzvedávat ze školky, rozhodovat za něj, brát příspěvek na dítě... Právně totiž vůbec neexistuji. I když ho od narození vychovávám, mám k němu stejná práva a povinnosti jako naše sousedka. Svatba by naší rodině strašně pomohla. Nemusela bych se bát, co bude se synem, pokud by se nedej bože s partnerkou něco stalo a syn by byl právně zaopatřen.

4 3
možnosti

Nejste jako sousedka, jestli sdílíte společnou domácnost. Příspěvek na dítě se počítá z příjmu domácnosti, takže se sečte příjem Vás obou. Je to příjem dítěte, nikoliv Váš ani jeho matky. Jistě můžete vyzvedávat dítě ve školce, pokud jim k tomu dá souhlas matka dítěte.

Kdybyste byla muž a žila s partnerkou, která má svoje dítě, byla byste na tom podobně. Dítě by mělo svého otce, byť by s nimi nežil, který by k dítěti měl přednostní rodičovské právo. Třeba by Vás dítě mělo radši a říkalo by Vám táto, ale nebyla byste jeho otcem; zrovna tak jako nyní Vás dítě má rádo, ale nejste jeho matka. I kdybyste se, kdybyste byla mužem, s jeho matkou oženila, nestala byste se automaticky otcem toho dítěte; a kdyby matka zemřela nebo odešla a dítě opustila, první v řadě s rodičovskými právy by byl otec dítěte, nikoliv současný manžel.

Než snít o tom, že "by všechno vyřešila svatba", navrhněte si konkrétní dodatečné body k registrovanému partnerství. Například, když zemře matka dítěte, tak že registrovaná partnerka je druhá v pořadí na svěření dítěte do péče, ihned po otci dítěte (nebo když je otec neznámý nebo se dítěte vzdal, tak je první v pořadí).

2 1
možnosti

Domnívám se, že nedostatek sebevědomí je ten důvod, proč chtějí mít v občance "ženatý" či "vdaná", proč chtějí mít "skutečnou" svatbu a "skutečné" manželství. Tak at si to sami srovnají v hlavě, vymyslí si vlastní hezké pojmy a obřady, a neberou heterosexuálům, co jejich jest.

1 3
možnosti

Uz nekam zalezte a radsi uz nikdy nevylezejte... jste nejenom naprosto uboha, ale hlavne trapna.

2 1
možnosti

Když nemohou mít homosexuálové stejná práva, tak ať nejsou stejné povinnosti. Ať jsou menší daně, člověk si bude více ukládat, když nedostane vdovský důchod, přesto že dlouhodobě žije s jedním člověkem. Osvojení dítěte, kde je jeden z páru biologický rodič, tak je také ušetření pro stát, na druhého z párů přechází vyživovací povinnost. Atd...

2 0
možnosti

Funguje to jinde, proč by to nemohlo fungovat tady?

Pokud by bylo referendum, tak bych byl pro.

5 4
možnosti

Tvrdit, že manželství je svazek muže a ženy, je jako zařadit Pythagorovu větu do sbírky zákonů. To je něco naprosto zřejmého a žádní odchylní jedinci (zkráceně odchylové) s tím nic neudělají. Maximálně dosáhnou toho, že dříve tolerantní většina je začne netolerovat.

6 1
možnosti

Vaše přání je otcem vaší myšlenky, pane Hrubý.

Celosvětová zkušenost posledního půlstoletí svědčí o opaku. Všude tam, kde se homosexuálové otevřeně prezentují na veřejnosti, jsou o to víc přijímáni jako integrální součást společnosti. Tento konsensus se odráží nejen v mnoha antidiskriminačních zákonech a mizení přirozené xenofobie, ale například i v tom, že počet heterosexuálních účastníků Gay Pride pochodů se ve všech místech jejich konání - Prahu nevyjímaje - každoročně zvyšuje. Rekord zaznamenalo brazilské São Paulo: 3,2 miliónu účastníků - tedy zhruba každý třetí ze všech obyvatel města.

V souvislosti s tím ovšem přirozeně stoupá i nevraživost a nenávist zbývající hrstky agresivních xenofobních násilníků. Hate crimes - vraždy a zločiny z nenávisti - se proto ojediněle vyskytují a budou vyskytovat i v těch nejvstřícnějších zemích. Nejčetnější ovšem vždycky budou v zemích se státem a církví indoktrinovanou uzákoněnou nenávistí, jakými jsou dnešní Rusko nebo některé islámské teokracie, a do jisté míry i Indie. Takových států je naštěstí už jen velice málo, a jejich síla slábne. Třeba i takový Írán, kde po islamistickém převratu v roce 1979 několik let homosexuály dokonce popravovali, se pomalu a nepozorovaně vrací k předrevolučnímu stavu, v němž se život homosexuálů nijak podstatně nelišil od poměrů v Turecku, v zemích západního Maghrebu nebo i v západní a střední Evropě. Myslím, že obdobně zanedlouho skončí i krátké období uměle vyvolané intolerance v Rusku, za kterou stojí jen Putinovo účelové partnerství s tradičně nenávistnou pravoslavnou církví, jejíž věrchuška si sice už za sovětských dob vozila zadky v klimatizovaných amerických limuzínách, ale své zbědované ovečky urputně držela ve zlatonosném stavu středověké poslušné tuposti.

1 0
možnosti
Foto

Tzv. smilstvo proti přírodě, bylo až do roku l787 trestáno trestem smrti. Od roku 1961 je u nás homosexuální sex legální pro osoby mladší 18 let a od roku 1990 od 15 let. Roku 2006 bylo uznáno registrované partnerství, od 2016 homosexuálové mohou adoptovat děti. V roce 2018 je heterosexuální sex na hranici legality pod záminkou ochrany žen před sexuálním násilím (#metoo atd.). Vypadá to, že 2018 nebo 2019 bude uzákoněno homosexuální manželství.

Ok, ale jen bych rád věděl kdy bude heterosexualita nelegální, abych se stihl včas odstěhovat do Ruska nebo do Číny nebo se alespoň přeorientovat?

3 3
možnosti

Nebojte nebude to zase tak dlouho trvat. Tyto skupiny vždy tvrdí, že chtějí jenom něco a postupně svoje požadavky zvyšují.

2 0
možnosti

Ja jsem pro. Homosexualove jsou dnes jedini muzi, kteri se chteji zenit.

0 2
možnosti

Mělo by se zveřejnit, co který z poslanců prosazuje. Pro nerozhodné voliče.

2 0
možnosti

A co vám brání si dohledat, kdo je pod jakým návrhem podepsán?

První návrh: http://www.psp.cz/doc/00/13/58/00135812.pdf

Druhý návrh: http://www.psp.cz/doc/00/13/59/00135903.pdf

Jinak jestli jste překvapen, co vámi zvolení poslanci prosazují, tak si příště u voleb dávejte větší pozor. Já jsem s tím, co prosazují mnou volení poslanci, v tomto případě zcela spokojen.

1 0
možnosti

Jojo, to je jako v té pohádce, "jenom prstíček strčíme hned zase půjdeme" ;-DNazvěte si své homožití na hromádce, jak chcete, ale slovo manželství je už x let zadáno pro heterosexuální svazky, tak si laskavě vymyslete zoufalci a zoufalky, aspoň něco svého ;-)

3 5
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Všechny zabijte, vyzval Islámský stát k útokům na čtvrtfinále Ligy mistrů

9. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  15:43

Teroristická organizace Islámský stát (IS) zveřejnila výhružnou ilustraci, ve které vyzývá k útokům...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Je to diktát, ne solidarita, odmítl Fico schválený migrační pakt EU

16. dubna 2024  11:28

Slovenský premiér Robert Fico v úterý odmítl nový migrační pakt, který minulý týden schválil...

Útok v kostele u Sydney byl terorismus. Policie útočníka chránila před davem

16. dubna 2024  11:18

Pondělní útok nožem v kostele poblíž Sydney policie vyšetřuje jako teroristický čin, oznámily...

Bili mě všichni. Běloruská vězeňkyně propašovala svědectví na toaletním papíru

16. dubna 2024  11:03

Běloruské politické vězeňkyni Kacjaryně Novikavové se vzácně podařilo popsat veřejnosti brutalitu...

Budovu burzy v Kodani zachvátil požár, její věž se zřítila

16. dubna 2024  9:43,  aktualizováno  10:38

Jednu z nejznámějších budov Kodaně – historickou burzu cenných papírů Børsen – v úterý...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!