Zubová kvůli pooperačním potížím nedorazila ani na jednání republikové rady, kterou vede.

Zubová kvůli pooperačním potížím nedorazila ani na jednání republikové rady, kterou vede. | foto: Nguyen Phuong Thao , MF DNES

Manžel Zubové se chtěl bít za její čest

  • 47
Strana zelených teď má co řešit. Předseda lidovců Jiří Čunek se chystá zpátky do vlády a navíc se zelení musí nějak vyrovnat s tím, že jejich poslankyně Olga Zubová nepřišla minulý týden volit prezidenta. Na včerejší republikové radě Strany zelených se však ani jeden problém neřešil.
"Myslím, že by nebylo slušné to řešit, když tady Olga Zubová není," říkala včera před jednáním poslankyně Věra Jakubková. Zubová totiž kvůli pooperačním potížím nedorazila ani na jednání republikové rady, kterou vede.

Na potíže po operaci, která měla být zpočátku jen ambulantním zákrokem, poukázala i v textové zprávě, kterou se těsně před volbou prezidenta omluvila.

Místopředseda rady a vůdce vnitrostranické "protibursíkovské" opozice Matěj Stropnický však byl včera před jednáním jiného názoru než Jakubková.

"Manžel Olgy Zubové přijede odpoledne její nepřítomnost na volbě vysvětlit," říkal. A Vladimír Zubov v Kutné Hoře, kde s poslankyní žije, včera skutečně čekal na pokyn, kdy vyrazit do Prahy hájit manželku.

"Až dostanu zprávu, tak vyjedu do Prahy. Dnes není na silnicích provoz, cesta nezabere ani hodinu," plánoval Zubov. Nakonec se manželky-poslankyně zastávat nemusel, nikdo ho nepovolal.

Zelení celý den řešili, zda udělají vnitrostranické referendum k radaru a jak se postaví k poplatkům ve zdravotnictví. - více zde

"Strana zelených se bude zabývat vyhodnocením dopadu poplatků a podpoří přepracování systému poplatků pro děti a seniory," vysvětlila po jednání ministryně Džamila Stehlíková. V tom se zelení shodují s lidovci.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video