Mandátový a imunitní výbor přerušil jednání o trestu pro Lubomíra Volného...

Mandátový a imunitní výbor přerušil jednání o trestu pro Lubomíra Volného (2.února 2021) | foto:  Petr Topič, MAFRA

Volný chce být vydán ke stíhání, aby u soudu zaznělo vše o ivermektinu

  • 183
Mandátový a imunitní výbor doporučil vydat nezařazeného poslance Lubomíra Volného k trestnímu stíhání. Sám poslanec o to požádal. „Chci, aby všechna pravdivá data o ivermektinu zazněla ve veřejném prostoru v průběhu mé obhajoby u soudu,“ řekl Volný. Sněmovna o vydání poslance rozhodne na červencové schůzi.

Policie podezírá Volného z šíření poplašné zprávy kvůli jeho příspěvku o léku ivermektin.  Členové výboru v úterý vyslechli vyšetřovatele, dozorující státní zástupkyni i nezařazeného poslance.

Volný tvrdil, že se chystá spiknutí, jehož cílem je diskreditace léku prostřednictvím zabití pacientů. „Podle mých informaci se připravuje plán na diskreditaci ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat,“ napsal.

Ivermektin se obvykle používá jako antiparazitikum a v Česku není registrovaný. Státní ústav pro kontrolu léčiv už dříve uvedl, že má zatím k tomuto léku málo informací na to, aby jej mohl doporučit k léčbě covidu-19. Lék zkoušela k léčbě pacientů s covidem nemocnice u svaté Anny v Brně.

Kvůli Volnému a jeho kolegovi museli v Poslanecké sněmovně instalovat ochranná plexiskla: 

18. března 2021


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video