Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Mám na co dobrého navázat, říká nový ředitel muzea

Národní muzeum v Praze má nového šéfa. Teprve šestadvacetiletý Michal Lukeš minulý týden vystřídal ve funkci generálního ředitele Národního muzea Milana Stloukala, který instituci vedl deset let. "Ze své funkce strach nemám. Ne všechno v muzeu je ve špatné situaci. Musím řešit řadu problémů, ale mám i na co dobrého navázat," řekl například Lukeš v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.Všechny odpovědi Michala Lukeše najdete ZDE.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr

23. 1. 2002 11:51
Ach ten vek....
...kdyby se na ostatni mista dosazovali mladsi lide, bylo by to urcite lepsi. Je potreba se zbavit lidi, kteri jsou nauceni myslet sovialisticky. Rozhodne nemyslim, ze jsou to vsichni nad x let, ale bohuzel je takovych lidi ve vedoucich pozicich prilis moc. Takze drzim palce a doufam, ze mu to vyjde.
0 0
možnosti

baf

17. 1. 2002 21:52
Reditel
Mlademu rediteli drzim pesti. proc by nemohl byt dobrej? Protoze je mladej? treba dokaze vic. Narodni muzeum uz zmenu ve vedeni potrebovalo.
0 0
možnosti

Saldo

11. 1. 2002 15:46
Muzeum
Opět se ukazuje, že tendence odepisovat střední generaci stále pokračuje. Máš víc než 30?. Máš smůlu, jsi už zkostnatělý a brzo budeš senilní. Že máš víc zkušeností, praxe a třeba i životní moudrosti? Na tom nesejde, to nehraje roli. Ty křížky ti už nikdo neodpáře, nejsou "in". Všude v obchodech mě obsluhují jupís okolo dvaceti s povrchními znalostmi a často přezíravým přístupem. Mladých manažerů jsme si už užili také dost a kam to přivedli, vidíme všichni. Doufám, že nový pan ředitel patří k těm, kteří přes své (v tomto případě opravdu tristní) mládí bude nadán vjimečně dobrými vlastnostmi a schopnostmi muzeum uřídit, nebo se aspoň obklopí schopnými podřízenými, jimž bude naslouchat.
0 0
možnosti

Katka

11. 1. 2002 15:08
Starsi generace se uz ukazala
Myslim, ze predchozi se reditele nedokazali se situaci vyrovnat. Treba to novy pan reditel dokaze a pokud ne budeme na tom max. stejne jako ted. Panu rediteli preju hodne stesti a obdivuji odvahu a velkomyslnost toho, kdo tak mladeho cloveka na tak odpovednou funkci dosadil.
0 0
možnosti

sedící Mach

11. 1. 2002 14:36
PANE BOŽE!!!!!!!!
Jak je možné, že člověk s takovouto praxí (spíše nepraxí) byl jmenován generálním ředitelem tak významné instituce??????
0 0
možnosti

jan hrubý

11. 1. 2002 14:26
praxe
Mohl by jste prosím uvést jaké máte zkušenosti, které Vás kvalifikují k vedení jedné z nejdůležitějších kulturních institucí v naší republice ? Prosím uveďte pouze relevantní praxi po ukončení vysokoškolského studia.
0 0
možnosti

Luky

11. 1. 2002 14:24
To je dobře!
Můj názor je, že takový mladý člověk může rozhýbat zaprášený aparát jistě odborníků, nicméně finančně nefungujících lidí. Osobně jsem přesvědčen, že srdcem národa je jeho vědění, ale když se koukneme na naší ekonomiku, musíme být realisté. Muzeum má nádherné prostory a mnoho exponátů. Úkolem pana ředitele bude tyto prostředky zpeněžit tak, aby mohl zaplatit odborníky, kteří za to stojí... I sami studovaní lidé mohou vydělat (né málo) peníze konzultacemi soukromým firmám, přednáškami, případně vědeckou činností, která bude mít ekonomický efekt. Takže mnoho nápadů, rozumu a také štěstí!
0 0
možnosti

jim

11. 1. 2002 14:14
Mládí není vše
Osobně vyznávám zásadu, že vše chce svůj čas. S obsazováním významných funkcí to je stejné. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale obsazování významných postů lidmi pod 30 let je nezodpovědné. Jakkoliv jsem rovněž v této věkové kategorii, jsem přesvědčen, že člověk se má v tomto věku mnohému co učit a již z povahy věci nemůže mít dostatek zkušeností. 26 let to znamená, že jste pane řediteli absolvoval vysokou školu před 1 nebo maximálně dvěma lety. Máte snad pocit, že jsou Vaše zkušenosti dostatečné ? Aniž bych Vám ubíral na inteligenci či jiných předpokladech, je pro ne jasné jedno, člověka bez odborné praxe jen tak někdo na odpovědné místo nedosadí, leda že by to byl něčí známý. Ve svém dosavadním životě jsem se nesetkal se situací, kdy by tomu bylo jinak. Při Vaši praxi by jste měl, veřte mi, problém obsadit post ředitele okresního muzea, to že jste ředitelem národního muzea je skutečnost, za kterou se, nezlobte se proto na mne, stydím.
0 0
možnosti

Ben

11. 1. 2002 22:00
Re: Mládí není vše
Přispěvovateli Jime, skutečně nechápu, zač se stydíte. Měřítkem schopností nemusí být ani věk, ani praxe, dokonce ani absolvování vysoké školy, neboť vzdělání lze získat i jinými způsoby. Tuhle zásadu vyznávám zase já. A podle Vašich vlastních kritérií byste mi to mohl věřit, neboť už jsem ve věku odhadem dvakrát vyšším, než Vy, mám tedy i více zkušeností, po kterých voláte. A především nezapomínejte, že schopnosti nového ředitele Národního muzea posuzovala početná konkursní komise, složená jistě z lidí úctyhodných, kteří tomuto kandidátovi dali přednost na základě skutečností, které měli možnost zevrubně posoudit. To, že upřednostnili před ostatními kandidáty (pravděpodobně vesměs staršími) právě pana Lukeše, by Vás mělo uklidnit, jestliže máte úctu k autoritám. Ostatně - když už jste cítil potřebu vyjádřit se, bylo by více na místě, kdybyste svými slovy mířil k ministrovi kultury a konkursní komisi, jejichž rozhodnutí jste zpochybnil, nikoliv k panu Lukešovi. Ano, všechno chce svůj čas, jak správně říkáte. Váš odsudek tedy přišel o pár let dříve, v době, kdy ještě není možné hodnotit práci nyní nastoupivšího ředitele. Počkejte si tedy nějaký čas. A do té doby se klidně můžete stydět, jak je vám jenom libo. Ale pouze za vlastní subjektivitu a těch několik gramatických chyb ve Vašem textu.
0 0
možnosti

Honza

8. 1. 2002 11:51
čí je to kámoš?
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:23

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:20

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

TOP 09 padají preference, Langšádlová si vytáhla Černého Petra, říká politolog

25. dubna 2024  12:16

Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě. Rozhodla se podat demisi....

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno 

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!