Malostranský zápisník | foto: iDNES.cz

Malostranský zápisník: Úplně nové hnutí plné úplně nových bafuňářů

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak moc nový je politik, který kandidoval už za šest stran a hnutí? Kdy u nás žádnou z vrcholných ústavních funkcí nebude zastávat bývalý komunista? S mozkem, nebo bez mozku - toť Sophiina volba! A kam se poděly lánské ozdoby?
  • Mikuláš Minář představil úplně nové hnutí, v němž chce s úplně novými lidmi dělat úplně novou politiku. Je to hotový festival panenské čistoty a nezávislosti, mezi kandidáty a podporovateli jsou třeba: expremiér Petr Pithart (dříve KSČ, OF, OH, dnes KDU-ČSL), soudkyně Eliška Wagnerová(dříve členka ODA, později senátorka za Stranu zelených), jaderná fyzička Dana Drábová (v několikerých volbách kandidovala za SNK-ED nebo za STAN), aktivista David Ondráčka (dříve člen a volební kandidát Unie svobody, později Babišův adept na ministra vnitra), náměstek pražského primátora Pavel Vyhnánek (kandidoval postupně za KDU-ČSL, Praha 7 sobě a Praha sobě), podnikatel Martin Hausenblas (bývalý člen TOP 09, náměstek ústeckého primátora za PRO! Ústí, kandidoval leckam též za STAN, Změnu, HNHRM či JsmePRO!), Mariana Čapková (dříve členka a kandidátka KDU-ČSL, dnes zastupitelka za Praha sobě) a další. Zdá se, že jediným politikou nepolíbeným je tam sám Minář, ale je to pochopitelné: kde ty nové lidi pořád brát, tolik nedostudovaných bohoslovců teologická fakulta zase ročně nevyplivne.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue