Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Úředník sepsal zákon a pak si na něm přivydělával. Na ministerstvu končí

Ministerský úředník Miloslav Macela sepsal zákon, kvůli kterému se musí proškolit 1 900 pracovníků orgánu sociálněprávní ochrany dětí. Některá tato školení pak sám vedl pro soukromé firmy a nechal si za to zaplatit. Minulé úterý, kdy na jeho školení byla i redaktorka MF DNES, jeho sekretářka hlásila, že je v práci, ale má jednání mimo budovu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miloslav Macela

Chrudim - Chrudim IV, Vaňkova 1356, PSČ 537 01

Název Firmy

IČO

Adresa

Typ funkce Funkce Miloslav Macela 69116946 Chrudim - Chrudim IV, Vaňkova 1356, PSČ 537 01 Podnikatel - Miloslav Macela Chrudim III, Víta Nejedlého 635, PSČ 537 03 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce První majetková a.s. 25938622 Pardubice, U Panasonicu 375, PSČ 530 06 Dozorčí rada člen dozorčí rady Miloslav Macela Chrudim III, Víta Nejedlého 637 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. 48171590 Chrudim, Novoměstská 626, PSČ 537 28 Statutární orgán - představenstvo člen představenstva Miloslav Macela Chrudim III, Víta Nejedlého 637, PSČ 537 01 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. 48171590 Chrudim, Novoměstská 626, PSČ 537 28 Dozorčí rada člen dozorčí rady Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. 48171590 Chrudim, Novoměstská 626, PSČ 537 28 Dozorčí rada místopředseda dozorčí rady První Chrudimské družstvo 25925008 Na Větrníku 1290, Chrudim IV, PSČ 537 05 Statutární orgán - představenstvo předseda družstva Druhé chrudimské družstvo 25936450 Na Větrníku 1292, Chrudim IV, PSČ 537 05 Statutární orgán - představenstvo předseda družstva Centrum J.J.Pestalozziho, o.p.s. 25918974 Štěpánkova 108, 537 01 Chrudim Správní rada člen správní rady Miloslav Macela Chrudim III, Víta Nejedlého čp. 637, PSČ 537 01 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce Technické služby Chrudim 2000 spol. s r.o. 25292081 Chrudim III, Sečská ul. 809, PSČ 537 01 Statutární orgán jednatel *********/0/********* *********/1/********* Miloslav Macela Chrudim III., Víta Nejedlého 627 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce Technické služby Chrudim 2000 spol. s r.o. 25292081 Chrudim III, Sečská ul. 809, PSČ 537 01 Statutární orgán jednatel Miloslav Macela Chrudim III., Víta Nejedlého 635, PSČ 537 03 Název Firmy IČO Adresa Typ funkce Funkce FREE ZONE

1 0
možnosti

Ono to asi na jiných úřadech státní správy nebude lepší, ale z rezortu práce a sociálních věcí se stala vizitka topdruhů. Tam snad chybí už jen plnička duší Pecková, nejlépe na postu tiskové mluvky. Zavedli tam za svého působení něco, co by fungovalo (nikoli však výhradně v zájmu osazenstva úřadu)?

2 0
možnosti

Jestli jde o práva dětí a rodičů, nemusel jsem bohudík zatím se státem ČR nic řešit. Sociální systém ČR ignoruji, seč mohu, kontakty s byrokracií neudržuji, nepobíráme žádné příspěvky, nic od státu nechceme, sjme jako rodina pouhými přispěvateli do socialistického byrokratického systému.

Ale dnes ráno jsem dostal emailem tento odkaz:

http://prekladrozhovoru.blogspot.sk/

Přečetl jsem si a pojal podezření, že jsem snad obětí podvodu. Vyhledal jsem proto originální rozhovor v ruštině, odkaz také přikládám zde:takovýto systém prosazuje, zaslouží odchod na nebesa.

0 0
možnosti

A systém mi to vyfitroval. Vyzkoušíme ještě jednou - originál:

http://zavtra.ru/content/view/chto-na-nas-dvizhetsya/

0 0
možnosti

P62e14t67r 64Z35m48u17d84a

1. 7. 2013 14:15

Dobrý den,

k uvedené problematice doporučuji článek  http://respekt.ihned.cz/fokus/c1-60158190-ministryne-odvolala-urednika-k...

Článek zde na idnes.cz, či v tištěné verzi "Dnes" od paní Blažkové se mi jeví jako značně nevyvážený a svou kvalitou spíše chabý a míchající hrušky s jablky. 

Nemohu se vyjádřit zda-li pan Macela pochybil ve způsobu využití pracovní doby, ale mohu se vyjádřit k jeho erudovanosti v oblasti ochrany práv dětí. Novela zákona o ochraně dětí má jistě své slabší místa, ale jako celek posouvá systém péče o ohrožené děti směrem z východu směrem k civilizovanému světu. Chtěl bych, jako ředitel dětského domova, i touto cestou panu Macelovi poděkovat za jeho přínos v této oblasti a věřím, že nastartované směřování jeho odvolání neohrozí. Vážím si práce jeho i jeho týmu. Nám vyšel opakovaně vstříc, například i osobní účastí na námi pořádané akci (ve večerních hodinách a zdarma).

0 0
možnosti
Foto

R^. Konečně někdo, kdo o uvedené problematice něco ví a zároveň stojí na straně dětí.

0 0
možnosti

Mizerní politici, roky zahnívající vlády, prohnilé úřady a ministerstva, zkažení a prohnilí úředníci. A smradu plno kolem, jako v ovčíně nebo v chlívu.

0 0
možnosti

Výborný článek. Hlavně zásahem do černého. Takto to funguje již od federální vlády ČSFR. Vyzkoušejte si dohledat, kdo byl ministrem financí ČSFR nebo generálním ředitelem Celního úřadu a jestli náhodou nenapsali nějaké knížky a nepřednášeli ve své pracovní době pro soukromé vzdělávací agentury.

V létech 1990 a později se na ministerstvech netrhly vrata, jak tam soukromé společnosti zabývající se vzděláváním v oborech účetnictví, podnikových financí, sociálních "podmínek a povinností" hledaly správné osoby, úředníky. Cena úředníka rostla se schopností prosadit jakoukoliv zákonnou novelu. Volný trh lehce budoval byrokracii v Čechách. Ne, to nebyla chyba volného trhu. Volný trh ukazoval pouze svojí sílu v systému, kde Havel nechal vládnout bezskrupulozní bolševiky a Klaus se na právo díval tak, že na právo zbude čas, až bude tady hospodářsky zralá společnost. Ústavu ČR postavili bolševici, komunističtí soudci dostali doživotní místa.

A tak nám vesel frčel život. Novely novel v kombinaci se vstupem do vyššího bolševického systému prezentovaného jako vstup do západního ráje poskytl českým byrokratům žně, jaké nejsou snad nikde na světě.

A teď je to jednoduché: kdo byl v parlamentu, kdo měl chránit zájmy občanů před zájmy byrokracie? Které to byly strany? Nejedou v tom skvělém byznysu náhodou společně?

Na to si každý musí odpovědět sám. kdo má z toho systému prospěch a počítá s ním do budoucna, bude nadále volit parlamentní strany. Je jich více nebo méně než nás, kteří to platíme?

0 0
možnosti

Více.... začněte u rodinných klanů na vesnicích.

0 0
možnosti

Dobrý den, zdravím všechny diskutující. Bohužel, informace uvedená v Mladé frontě dnes a na serveru i.dnes není pravdivá. Nikdy bych si nedovolil školit za peníze v pracovní době. Měl jsem předem schválenou dovolenou, což mohu doložit výpisem z elektronického systému MPSV. Zákon v tomto případě tuto činnost výslovně umožňuje Pro podřízené úřady jsme vzdělávání zajišťovali jinou cestou, samozřejmě bezplatně. Osobně jsem absolvoval desítky akcí pro úřady ve všech krajích ČR a také mnoho akcí pro různé neziskové organizace, sdružení pěstounů atd., vždy bezplatně, často i o víkendech. Na zájmech ohrožených dětí mi totiž skutečně záleží. Má práce na ministerstvu se však dotkla mnoha zájmových skupin, které jsou přímo závislé na uchování současného systému. Jsme raritou v rámci Evropy, protože všude jinde již změny směřující k omezení ústavů a zavedení jiných, pro děti příznivějších forem péče, provedli. Odvolání z funkce a předem připravený článek v MfD je formou varování, abych si dal "pozor" a od svého snažení upustil. Což samozřejmě neudělám. M. Macela

2 0
možnosti

Dobrý den,

článek bohužel míchá několik témat dohromady. Věřím, že můžete být obětí lobby, bohužel u nás je pomluva nejčastějším nástrojem likvidace. Nicméně nesouhlasím se systémem školení mimo prac. dobu za odměnu státními úředníky a kor  v sociálu, to je prachsprostý byznys na úkor potřebných.

0 0
možnosti

Ono asi není nic špatného na tom, když úředník jako spoluautor zákona o něm školí lidi, co jdou na školení dobrovolně nebo v rámci zvýšení kvalifikace.

Ale tady jde o to, a podstata článku je v tom, že ten zákon zavedl povinné školení a něm přirozeně profituje ten pán. To je jádro pudla.

1 0
možnosti

Já to pochopil tak, že problém je v tom, že školil ve své pracovní době. To opravdu nejde ani v Česku.

0 0
možnosti

Tohle je přeci zaběhnutá praxe. Takový malý úřednický deal. Kdyby tohle bylo trestné, tak můžeme rovnou zrušit birokracii! ;-O

1 1
možnosti

P33e67t12r 71H27á91l43a

1. 7. 2013 10:52

Jestli to správně chápu, problém je, že dotyčný úředník si takto přivydělával v pracovní době. To je od něj opravdu dost hloupé. Ovšem jinak je opravdu běžná praxe, že schopní úředníci ve svém volném čase přednáší. Ono někdo přednášet musí, a kdo jiný, než ten, co zákon přímo psal? Kdo o tom ví víc?

Platy úředníků nejsou nikterak veliké, představa, že by měli úředníci přednášet pro soukromou agenturu zdarma v rámci nějaké osvětové činnost mi připadá zcestná... ono přednášet není jen tak, pokud to chcete dělat dobře, musíte se pořádně připravit, a při normální práci je to dost náročné, zejm. pak když si na to berete dovolenou (a tudíž nemůžete relaxovat).

0 1
možnosti

J18a78n 54S10l18a47v16í24k

1. 7. 2013 12:37

Jj je to paráda. Já vám zavedu nějakou novou zbytečnou povinost. Pak si nechám od vás platit, za to, že vás o ní budu školit.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

Exšéfovi brněnské kriminálky soud zpřísnil trest, k pokutě přibyla podmínka

19. dubna 2024  13:59

Soud v Brně dnes uložil bývalému vedoucímu brněnské kriminální služby Vladimíru Machalovi roční...

Nepodřizujte se migračnímu paktu, vyzval Fialovu vládu šéf poslanců SPD

19. dubna 2024  5:40,  aktualizováno  13:59

Tři a půl hodiny čtvrteční debaty o migračním paktu opozici nestačilo. „Je to největší ohrožení...

Krach jednání o důchodové reformě. ANO odmítá přijít, Jurečka ji pošle vládě

19. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  13:52

Na další jednání na Hradě o důchodové reformě s prezidentem Petrem Pavlem a s ministrem práce a...

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!