Členka Rady České televize Hana Lipovská promluvila na tiskové konferenci. (26....

Členka Rady České televize Hana Lipovská promluvila na tiskové konferenci. (26. července 2021) | foto: Petr TopičMAFRA

Czexit je pro mě asi nejdůležitější ze všech témat, říká Lipovská

  • 1517
Pro bezpodmínečný odchod Česka z Evropské unie se vyslovila ekonomka a členka Rady České televize Hana Lipovská, která bude na podzim kandidovat v Pardubickém kraji za Volný blok. „Czexit je pro mě asi nejdůležitější ze všech témat,“ prohlásila Lipovská v pořadu K věci na CNN Prima News.

„Není možná změna k lepšímu bez Czexitu, je nutná forma určité dezintegrace,“ řekla také Lipovská.

Její negativní názor na Evropskou unii nemohou změnit ani peníze, které z Evropské unie do země plynou.

„Jako ekonom budu vždy proti formě dotací,“ řekla ekonomka, který odmítla rezignovat z Rady České televize poté, co oznámila svou kandidaturu ve volbách. Zákon radním ČT zakazuje vystupovat ve prospěch politických stran a hnutí.

Hana Lipovská, logo ČT

Již dříve Lipovská řekla, že se při jednání Rady ČT bude zdržovat hlasování. Rada je podle ní nyní navíc stejně „bezzubá“, a to proto, že v ní zůstává neobsazeno několik míst.

S Bobošíkovou se dala dohromady u Klause, s Ovčáčkem ji pojí zájem o cestování, tvrdí

Lipovská se v pořadu K věci na CNN Prima News vyjádřila i ke svým osobním vztahům s Janou Bobošíkovou a mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem.

Volný se ve Sněmovně nepopral. Praní vypadá jinak, řekla v Rozstřelu Lipovská

„Seznámili jsme se díky prezidentu Klausovi, myslím na jeho narozeninách,“ řekla Lipovská k tomu, jak se poznala s Bobošíkovou. Odmítla, že ji Bobošíkovou jako členku Radu ČT „vodí“, tedy že fakticky hlasuje podle ní.

Bobošíková, která má v ČT nevyřízené účty kvůli „televizní krizi“ z přelomu tisíciletí, je volební lídryní Volného bloku v Praze. V roce 2008 kandidovala s podporou KSČM na hlavu státu. Chtěla tak ale hlavně oslabit šance Jana Švejnara a pomoci ke zvolení Václava Klause.

Poslankyně Sommerová navrhla projednat odvolání Lipovské z Rady ČT

„Oba máme zájem o cestování po českých zemích,“ řekla Lipovská k tomu, co ji pojí dohromady s Jiřím Ovčáčkem, mluvčím současného prezidenta Miloše Zemana.

Podívejte se na pořad Rozstřel, ve kterém byla hostkou Hana Lipovská:

4. srpna 2021


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video