Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Děti na linkách důvěry stále častěji využívají chat, kapacity nestačí

Roste počet dětí, které hledají pomoc na linkách důvěry přes chatovací místnosti. Využívají je hlavně ti, kteří se potýkají se závažnými problémy, jako jsou myšlenky na sebevraždu, týrání či sebepoškozování. Organizace ale na internetu zatím fungují omezeně, některé děti tak ani nemusí přijít na řadu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠK

Je to hrozna skutecnost, kolik deti je tyrano ci zneuzivano a nejde to okolim poznat. To clovek musi byt mimoradne vnimavy a rozpoznat indicie. I tak je to pak tezke nekomu nahlasit, dat podnet. Nechcete nekomu tim zbytecne krivdit a ublizit. Mnoho rodicu se chova agresivne, vidim, jak hnusne, zle, otravene na sve male deti venku mluvi, jak je ignoruji, kdyz na ne male deti mluvi, volaji. Jak je sekyruji, servavaji. I z toho se da vypozorovat, ktere deti to doma maju tezsi a muzou byt citove zanedbane. Jenze co s tim jako svedek delat. Nic...

1 1
možnosti
PK

A co tam dát nějakýho robota:

Uvažujete o sebevraždě? Zmáčkněte jedničku.

Nedostali jste kapesný? Zmáčknětě dvojku.

.... to spolehlivě odradí.

4 0
možnosti
P"E

Ve školách by měl být psychiatr k dispozici aspoň jednou týdně mezi třeba 14 až 16 hodinou a postupně děti samostatně vyslyšet a škola by měla více spolupracovat s rodiči. Linka důvěry toho moc na dálku zvládnou nezvládne a ve většině případech už může být pozdě. Tak snad se něco změní.

0 1
možnosti
KK

Tak určitě se děti pohrnou k psychiatrovi... Tohle je zanedbání rodičů. Tam jsou špatné nebo nulové vztahy a přitom rodina by měly být tím zázemím a podporou zejména v těžkých chvílích.

2 0
možnosti
LM

A co je tak zpoplatnit?:-)

0 0
možnosti
JJ

J20a25n 87J83í13c42h16a

21. 12. 2017 6:42

A pritom v dnesni dobe by tu komunikaci mohl zvladnout chatbot..ktery by v pripade problemu upozornil ziveho operatora.

0 7
možnosti
P"E

IVR ne ke všem slovům může najít správnou odpověď. Nejmenovaný mobilní operátor to zkoušel a neuspěl.

0 0
možnosti
VK

Článek je vynikající, protože poukazuje na nedostatečnou kapacitu na linkách bezpečnosti, a to je problém, který by se měl se vší vážností řešit.To je priorita.

Nevyřešíme vše najednou, ano tak někdy musíme s pokorou řešit následky, když není v našim okruhu působnosti odstranit příčiny.

0 0
možnosti
ZZ

Všechno je to o penězích a o tom, že tyto služby jsou dlouhodobě brutálně podfinancované. Až bude dost peněz na provoz a až se mzdy pracovníků, kteří musejí mít VŠ vzdělání (psychologové apod.), dostanou aspoň na průměrné mzdy ČR, tak to bude hnedka o něčem jiném.

1 0
možnosti
MJ

Chatovací místnost je až příliš anonymní a jak v článku správně zaznělo, zkušený pracovník dokáže podle hlasu rozeznat, jak na tom ta osoba je, což u chatu možné není. Určitě se každému stalo, že něco napsal a dotyčný si to vysvětlil jinak, než to bylo myšleno, proto je jednoznačně mnohem lepší přímá komunikace přes telefon, kde hraje hlas velmi důležitou roli. Nicméně ty děti jsou mnohdy naučeny komunikovat právě pouze nepřímo i díky soc. sítím, ale mnohdy již nedokáží bez problémů komunikovat přímo ani se svým okolím a ani s rodiči a tady vzniká ten problém. Slabší kus v kolektivu dnešní děti vycítí velmi rychle a dokážou být dnes mnohem zákeřnější, o tom ví určitě své i mnozí učitelé. Dříve jsme komunikovali s vrstevníky pouze přímo už od dětství, třeba na tom hřišti. Dnes to suplují soc. sítě, nebo dokonce naprosto anonymní chaty. Prostě jsme uměli komunikovat, dnešní děti umět přímo komunikovat s okolím pomalu zapomínají, k čemuž jim vydatně napomáhá právě internet, ale tohle mnohým rodičům stále nedochází a paradoxně jsou i díky internetu daleko více zranitelnější. Pak se nedivím, že upřednostňují právě zcela anonymní chat.

0 4
možnosti
VK

1: Pokud je dítě v ohrožení života, je důležité že vůbec vyšle jakýkoliv signál, a věřím, že ti lidé jsou školení a mají zkušenosti. je to prostě první pomoc a tu formu volí dítě, ne ten pracovník.

2. Celá ta věc je hodně složitá, komplexní, a pokud funguje chat, tak musí být taková kapacita toho chatu, aby se dostalo na všechny děti, které chatovat chtějí, jinak se dá mluvit o buranství a neschopnosti u nás řešit problémy. A to je prozatím hlavní problém.

5 0
možnosti
PC

Je to absurdní - a cesta do pekla. Děti mají lítat venku, sportovat apod. Ne "běhat" po internetu. Tyto linky - jsou pro nudící se děti. Pro odložené děti. A z těch dětí se dělá něco šíleného. Fyzicky je to v háji, věčně nabalené, tahané, vožené... Nemluvící - jen koukající do virtuálna. Rv

6 18
možnosti

Ale tady přece vůbec nejde o surfování na internetu. Ty linky jsou především pro děti, které jsou například obětí šikany nebo domácího násilí. A v těchto chatovacích místnostech se děti baví s lidmy, kteří jim mohou s jejich problémy pomoci a zabránit tak třeba i případné sebevraždě. A podle vás by měli děti, které jsou doma biti vyřešit tak, že si půjdou zakopat na hřiště fotbal?

11 0
možnosti
MN

Trochu nechápu, že ačkoliv určitě dané nápomocné organizace mají non-stop internet připojení, stejně non-stop tam asi někdo sedí u telefonu pro případ krize, kdy někdo z těchto zasažených dětí zavolá.. že .. no že se v tom článku hovoří o tom, že "chat" je k dispozici jen v přesně stanovené hodiny.. ? No já si nedokáži představit, jak neskutečně vytížený asi může být ten člověk, co má službu (zvedat telefon), aby mu už nezbýval čas např. mezi 02-04 ráno odepsat z mobilu z FB messengeru někomu, kdo si neví rady, cíti se naprosto ztracený a hledá nějakou pomoc.. .. máte pro to někdo nějaké racionální vysvětlení, proč každý den např. mezi 02-06 nemůže fungovat onen chat u těchto organizací... ? jako.. člověk si pak potom začíná skoro říkat ". tak pomoc jo.. ale jen od této hodiny - do této.. ". . ;-( a to je fakt docela smutné

6 1
možnosti
SK

Není zvrhlé očekávat pomoc od nějakých umělých institucí? Proboha, to se dítě nemůže obracet o pomoc na normální živé lidi, kteří se nekryjí hlavičkou žádné spásonosné neziskovky? Není děsivá právě ta anonymita a izolovanost, že se dítě vlastně ani nemá na koho normálního obrátit a je vydáno napospas různým odlidštěným Barnevernetům a Linkám bezpečí?

5 4
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!