Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Bruselský projekt zrušení dvou časů míří do ztracena

Politici selhávají, protože se nedokážou shodnout, zda bude platit v budoucnosti v Unii letní čas, nebo zimní. Bruselský projekt „zrušení dvou časů“ tak asi zmizí do ztracena. Přitom je změna tak blízko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a45n 33K18r27k

1. 11. 2019 18:26

Hlavně není vůbec jasne,že lidi zrušení střídání času chtějí . O původním referendu skoro nikdo nevěděl, Od te doby se ptaji jenom letní nebo zimní...

2 2
možnosti

Jedni chtějí letní, druhý "zimní", další střídání, spousta "leťnáků" by ale brala raději střídání než "zimní" čas a naopak. Takže udělat referendum, kde budou tři možnosti - letní, zimní a střídání, s tím, že každý dá hlas pro dvě varianty které by preferoval ze tří nabízených(popřípadě jednotlivé varianty bodově ohodnotí: 2 body pro preferovaný čas, 1 bod pro méně lákavou volbu, 0 pro nejméně lákavou volbu). Varianta která získá nejvíc bodů demokraticky vyhrává a je to. A zůstalo by nám nejspíš střídání;-D

3 0
možnosti

Referendum už bylo;-)

1 2
možnosti

K50a32r20e84l 13H34r36u56b27ý

1. 11. 2019 11:04

Zavedeme celoročně letní čas. Záhy se ukáže, že v zimně svítá hodně pozdě, prvňáčci se polovinu výuky učí před rozedněním. A tak posuneme začátek vyučování z 8:00 na 9:00. To ale bude mít za následek posun denního režimu, lidé začnou pracovat od pozdějšího času. Ony dlouhé letní večery opět nebudou, a tak zavedeme letní letní čas. A tak dále.

Škoda, že se Evropská unie rozpadá, mohli jsme časem dokonvergovat k středoevropskému času.

0 1
možnosti

Necháme střídání a bude klid.

6 2
možnosti

Pane Králi a ostatní s podobnými argumenty.., jde o celý rok a nikoliv o pár nejdelších nebo nejkratších dní. A podívejte se z okna, kde máte slunce v poledne např. dnes.. A představte si nebo se o to aspoň prosím pokuste, kde mají přesně v poledne (dnes) to slunce např. Španělé, kde Němci, kde Slováci, kde Skandinávci. Možná zjistíte, že to není jen o slunci nad Vaší hlavou a že opravdu nikomu nejde o letní kino a grilovačku, pokud je proti zavedení celoročního SEČ. Jde o pobyt a pohyb venku X v budovách. Nevím, zda jste si všiml, že minulou sobotu byl SELČ a v neděli již SEČ a slunce nad obzorem bylo ze dne na den nikoliv v 17, ale již v 16 hod. Vnímáte, jak brzy je najednou tma? Ať klidně je celoroční SEČ, zaručíte-li, že se posune výroba, obchod, škola, pracovní doby, prostě vše tak, aby to odpovídalo SEČ a východu slunce během roku. Ideálně toto zajistěte spravedlivě tak, aby to fungovalo pěkně po celé Evropě. Díky.

6 0
možnosti

Dobrá zpráva !

1 0
možnosti

"mám pocit, že Evropané o jeden jediný čas upřímně stoj" Co se dá dělat, jiní zas ten pocit nemají.

1 0
možnosti

Co je to zas za demagogický blábol a ubohou manipulaci bez logiky? Pařby a grilovačky pár dní v létě? O to vůbec nejde! Jde o světlo po škole a práci po celý rok, tzn. i na jaře a na podzim. Ne o pár grilovaček a ne o pár nejdelších dní v roce. Si myslíte, že většina lidí snad jen griluje a paří.. Jak hloupě škatulkujete?

Teď (koncem října) je slunce na obzoru v 16 hod. Družina je např. do 16.30. Takže za chvíli budou děti ze školy chodit za úplné tmy, ale to je ok. Že sotva přijdou ze školy domů (dospělí z práce), tak bude za chvíli tma nebo půjdou domů ve tmě, to je taky ok. Tma 10. srpna ve 20 hodin při SEČ, to je taky ok. Aha... Takže je zdravé mít ve volném čase tmu, případně šero a trávit co nejvíc času v budovách. No, když vědkyně myslí... Vědkyně asi neví, že není problém v SEČ/SELČ, ale v nastavení pracovní doby, doby výuky, obchodu, výroby atd. Vše je provázané a je to přizpůsobené spíše letnímu času. Pokud se celý systém přizpůsobí SEČ, tak ok, ale to se nestane. Při SELČ by šlo o pár nejkratších dní, kdy by se chvíli učilo ve tmě. O žádné jiné dny by nešlo. Co maj říkat Skandinávci na ranní tmu? Že jim vadí psychicky? No to ale vadí všem. Že jde o pařby? Ani náhodou! Jde o pobyt a pohyb venku (SELČ) X v budovách (SEČ v létě). Vědkyně nám nezaručí to, že se časy obchodu, výuky, práce, výroby atd. přizpůsobí délce dne a celoročnímu SEČ! Vědkyni nezajímá, že v 6 ráno je jiné světlo v Aši a jiné v Košicích a jiné v Lurdách a jiné na západě Španělska. Nemůže být všude po Evropě plošně SEČ, je to naprosto nevyrovnané, nespravedlivé.. A nemůže být v každé zemi jiný čas (seč/selč) a národní ani mezinárodní ekonomika, obchod, výroba, pracovní doby se nebudou během roku nikdy šoupat podle světla. Proto je mnohem lepší si 2x ročně šoupnout hodinky.

5 1
možnosti

Demagogie a manipulace čtenáři: "Češi si, lidově řečeno, nechtějí nechat vzít letní večery, kdy se dá „pařit“ dlouho venku nebo grilovat na chalupě, což je ovšem v celém kontextu ten nejmenší problém. Mě samotného přesvědčila vědkyně z fyziologického ústavu Akademie věd, která na konferenci na ministerstvu dopravy minulý týden řekla, že by měl být zaveden jako jednotný ten zimní.

Předně jde o původní přirozený čas z éry před střídáním. Co je však důležitější, kdyby platil letní čas v zimě, rozednívalo by se příliš pozdě, a to je prý poměrně velká zátěž pro organismus."

2 0
možnosti

A před zavedením střídání času byl jednotný čas pro někoho problém? Tím nemyslím ekonomické důvody.

1 2
možnosti

Pred zavedením striedania vstávali sedliaci so sliepkami a so sliepkami išli aj spať. A keďže ekonomika bola niekde úplne inde, tak ľudia neriešili kraviny typu kedy sa stmieva a či môžem ísť na prechádzku po príchode z práce, pretože jediné čo potrebovali bolo nakŕmiť deti a ísť spať, aby mohli druhý deň opäť makať vo fabrike, či inde.

3 0
možnosti

Tak udělejte kompromis a posuňte čas o půl hodiny. A pokud jde o děti ve škole, tak v zimě mohou začínat o půl hodiny později.

0 2
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05

V nadcházejících dnech bude v ČR opět mrznout, v noci na čtvrtek budou podle ČHMÚ přízemní mrazíky...

Ředitel ČT považuje Etický panel za důležitý. Hledá nové členy

24. dubna 2024

Před Velikonocemi rezignovali členové Etického panelu České televize (ČT) kvůli sporům s ředitelem...

Rusové ostřelovali Charkov, Ukrajinci zasáhli ropné sklady u Smolenska

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  10:59

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě změní oproti tomu, jak to původně navrhla vláda....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!