Autu parkujícímu na krátkodobém parkovišti u letiště Václava Havla v Praze někdo přilepil na sklo výzvu k uhrazení parkovného 62 tisíc korun. Podle vyjádření mluvčího letiště od nich nepochází. (27. února 2019) | foto: Čtenář iDNES.cz

Pracovník letiště strašil parkovným za 62 tisíc. Teď přijde o část mzdy

  • 260
Od upozornění majiteli auta, že je povinen zaplatit parkovné ve výši 62 400 Kč, se Letiště Praha distancovalo. Papír byl ale přichycen polepy s logem letiště a uvedené telefonní číslo jako kontakt odpovídá dispečinku parkoviště. Nyní vyšlo najevo, že výzvu vylepil bez vědomí svých nadřízených a odpovědných osob z parkingu jeden ze zaměstnanců letiště.

„Stojíte na krátkodobém parkovišti. Zde je parkovné 100 Kč za půl hodiny. Jelikož zde stojíte od 11.2., Vaše parkovné ke dni 24. 2. 2019 činí 62 400 Kč. Po návratu se zastavte u nás na dispečinku,“ stálo na vzkazu psaném s pravopisnými chybami.

„V žádném případě nejde o oficiální výzvu Letiště Praha. Ihned po upozornění jsme začali zjišťovat původ oznámení, které se absolutně neslučuje s naší běžnou praxí,“ reagoval pro iDNES.cz tiskový mluvčí Roman Pacvoň.

Letiště Praha však prověřením okolností výlepu s oznámením o chybném parkování zjistilo, že výzvu vylepil bez vědomí svých nadřízených a odpovědných osob z parkingu jeden ze zaměstnanců letiště. 

„Zaměstnanec tak učinil zcela v rozporu s nastaveným postupy Letiště Praha,“ řekl Pacvoň. Jménem letiště se za pochybení zaměstnance omluvil a zdůraznil, že „se jedná o zcela nevhodnou aktivitu jednotlivce“. 

„Okamžitě jsme vůči zaměstnanci vyvodili důsledky a přijali nápravná opatření,“ dodal.

Příběh čtenáře

Máte podobný zážitek s parkováním?

Napište nám na hotline@idnes.cz.

Pracovník byl podle slov mluvčího poučen o chybnosti svého konání, které bylo naprosto v rozporu s filozofií letiště, a bude podle mluvčího finančně potrestán srážkou ze mzdy. 

„Zároveň dojde znovu k edukaci našich zaměstnanců ohledně nastavených postupů,“ uvedl mluvčí.

VIDEO: Páskou i vizitkou. Řidiči před letištěm mění SPZ a parkují zdarma:

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video