Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Máte ho rádi? Vysaďte mu prášky, radí rodičům léčitel. A předepisuje čaj

V Česku nikdo nereguluje léčitele. Ti tak mohou dělat se svými pacienty prakticky cokoliv, co uznají za vhodné. Redaktorka MF DNES jednoho takového populárního léčitele navštívila a popsala jeho otřesné praktiky. Zoufalí lidé za návštěvy jeho ordinace zaplatí tisíce za léčbu čajem a převařenou vodou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak která farmaceutická firma si paní redaktorku najala??? To co píše, jsou úplné blbosti. Překrucuje Šímovo slova. Když jsem viděla to video, tak se mu ani nedivím, že se k ní choval takto. Vždyť opravdu mluvila natvrdle. Šímu znám, čistím se u něj přes půl roku - je to sice krátká doba, ale jeho bylinky mi pomáhají.  Předminulý rok jsem hodně marodila  - samé angíny - doktorka mi pořád cpala antibiotika  - celkem 4x v poměrně krátké době. Loni jsem si ale řekla dost. Přestala jsem brát jakékoliv léky  - běžné léky jako paralen, ibalgin apod. už nepoužívám. Bohužel angina si mě znovu našla a po nějaké době i zánět močáku. Nechtěla jsem další ATB, tak jsem je prostě nebrala a místo toho brala bylinky, které mi Šíma poradil. A co se stalo? Pomohlo mi to, ulevilo se mi. Jeho čištění mi vyhovuje, jsem s ním spokojená a brzo si pojedu pro další bylinky

4 0
možnosti
JP

Účelem reportáže je jen házení špíny na Pavla Šímu a zřejmě další léčitele. Paní redaktorko je to tragédie,když nejste schopna aspoň objektivně se zajímat o to, komu jejich metody a jak pomohly,a zda-li fungují! Je pro Vás nejspíše nadmíru těžké kontaktovat ať už neznámé,ale hlavně taky známé lidi které například pan Šíma měl v péči a staral se o ně. Kdybyste se více starala raději o propagandu ve sdělovacích prostředcích a reklamu na ty zázraky co nás chřipky a rýmy zaručeně zbaví.Jeden z největších byznysů dnešní doby je farmacie. Někteří o tom ví a jiní už to tuší. Lidi cítí že něco v dnešní medicíně tak nějak drhne. Čas ukáže jak se věci mají. Nakonec bych jen ještě podotknul,že než budete nějakou metodu kritizovat,můžete ji taky sama vyzkoušet. Výplachy přesličkou jsem sám vyzkoušel a provádím je už 3 měsíce. Musím konstatovat,že nic tak prospěšného zdraví v dnešní době jsem nepoznal. Závěrem bych Vás taky vyzval: Kontaktujte prosím známé osobnosti,které měl p.Šíma ve své péči.Myslím že by všichni tady rádi poznali jejich zkušenosti s tímto léčitelem !! Děkuji.

5 0
možnosti
HH

Než pravda nasadí boty, lež oběhne půlku světa ...

Zřejmě největší zdravotnický mýtus dneška je mylná představa veřejnosti, že běžná medicína a systém zdravotní péče pomáhají nemocným lidem. Nic není vzdálenější pravdě. Svobodná vůle lidí zvolit si přírodní léčbu, alternativní medicínu a metody prevence nemocí by mohla být brzy ohrožena korporátními lobbisty, kteří udělají cokoliv, aby ochránili své bohatství na úkor vašeho zdraví.

Podle mého názoru, byl článek cílený.

Autorka článku bohužel nic nepochopila a ani neví, co je Irisdiagnostika, kterou pan Šíma používá. Myslím, že byla vybrána na toto téma záměrně, jelikož je ještě bohužel spící a zatím bezmezně věří medicíně, kterou řídí farmaceutické koncerny.

Neberu tyto lidi za hlupáky, ale za chudáky, kteří se ještě stále nechávají masírovat a dělat ze sebe ovčany ( ovce+občan)......

Je mi jí líto, jelikož z toho vyšla pro nás, co už jsme vzhůru, jako telátko.:-/ Kdyby  alespoň na ten článek opravdu našli nějakého šarlatána (není jich zrovna málo) - oni šáhnou po Šímovi, který má za sebou spoooousty spokojených a čistých lidiček. Pokud následujeme přírodu, nemůžeme zabloudit. ( Michel de Montaigne )

8 0
možnosti
RK

Mám s panem Šímou osobní zkušenosti. Trpěl jsem silnými jarními alergiemi, lékaři nepomáhali.. Jen spousta léků, které tlumili příznaky.. Po proplachách a bylinkách od pana Šímy mě vše přešlo.. Už jsem třetí rok po sobě neměl žádné příznaky.. Je trochu svérázný, ale neměl by v čekárně plno, kdyby to bylo tak špatné, jak se zde píše.. Nyní neberu léky žádné a je mi dobře.. Za tu tisícovku to rozhodně stálo !!!!!!!!

Minimální cena oproti všem lékům které jsem léta bral..

7 1
možnosti
JT

Rád bych ještě pro fanatické zastánce lékařů a jejich chemických preparátů doplnil, že většina nyní známých léků vyráběných průmyslově má základ právě v těch jimi opovrhovaných bylinkách. Napřed se lék vyráběl z bylinek a po zjištění účinné látky v nich obsažených se začala stejná látka vyrábět průmyslově. Ale to neznamená, že jde o jiný a lepší lék. Jde o přesně to samé.

6 1
možnosti
MB

Nojo, ale stejná látka vyrobená průmyslově může učinkovat naprosto rozdílně od látky vyrobené z přírodního materiálu. Navíc ta průmyslová bude určitě ještě obohacena a vylepšena o další nežádoucí materiál. Nezřídka přidaná látka nemoc místo potlačování ji podporuje.

6 0
možnosti
MB

Po přečtení této diskuse jsem překvapen, kolik lidí si myslí, že jejich zdraví ochrání lékařská a farmaceutická loby. Je pravda, že léčitel se ve videu nechová zrovna diplomaticky, ovšem reportérka, která má za sebou 16 let novinářské praxe je zřejmě ovlivněna nějakými "léky" nebo dostala za tuto formu článku od někoho dobře zaplaceno. Ovšem jaká se tu strhla hysterie namířená proti léčitelům - nechápu. Já sice ještě nedávno jsem byl podobného smýšlení, jenomže mé celoživotní zdravotní problémy doktoři řešili jen podáváním antibiotik, kortikoidů, řezáním a propichováním. Nic z toho nemělo na moje zdraví žádné pozitivní účiky a můj stav se stále zhoršoval. Proto jsem se začal zajímat o to, jak mé problémy řeší alternativní medicína.  Přestože mi zpočátku většina postupů přišla hodně divokých, přes moji počáteční nedůvěru jsem kupodivu zjistil, že to funguje. Nehledám žádné vědecké studie, jak tu po nich pátrá někteří diskutující, jak a proč to funguje. Pro mě je důležité, že to funguje. Mimochodem většina vědeckých studií o účincích léků je placena stejně farmaceutickými firmami. Když tu čtu od některých umírněnějších, že by doktoři mohli spolupracovat s léčiteli, tak si příliš nedokážu představit, jak by to mělo fungovat. Dnešní medicína se nazývá alopatická, což znamená, že je zaměřena na příznaky nemoci nikoliv příčinu. Lékaři nedokáží řešit problém komplexně, řeší pouze jednotlivosti. Zatímco léčitel se právě snaží nalézt tu příčinu. Samozřejmě nechci naopak strkat všechny doktory do jednoho pytle, protože například na webu Celostní medicíca lze nalézt spoustu dobrých článků, jak si poradit s některými nemocemi  a také články, které zcela jasně popisují stav dnešního zdravotnictví a nesmyslných způsobů léčby. Jenomže takových doktorů, kteří mají zájem nemocným skutečně pomoci je minimum a i zde jsou v některých článcích nesmysly.  Dnes už je mi jasné, že o své zdraví se má člověk starat především sám, že to za něj žádný lékař, léčitel ani zázračný lék nevyřeší.

7 3
možnosti
JT

Pokud tato "autorka" podobným laickým a nactiutrhačským způsobem píše svoje další články, tak potom se divím, že nepracuje v redakci některého z bulvárů. A moc bych se nedivil, kdyby na ni pan léčitel nepodal trestní oznámení za pomluvu a nactiutrhačství. Já osobně bych to udělal okamžitě po vyjití článku.

5 2
možnosti

K doktorům už téměř nechodím, po zkušenostech dám jen na ty údajné šarlatány, co kupodivu mají výsledky. Ale vybírám si a jen na osobní doporučení, jako v každém oboru lidské činnosti.

7 1
možnosti
PK

Michaela Jaksona - jeho doktor předávkoval práškama až chudák zemřel. Šíma není rozhodně šarlatán, to si ta ženská co to psala měla vybrat někoho jiného. A mimo jiné když půjdete k jakémukoliv doktorovi pro nějaké potvrzení, které neplatí pojišťovna tak já třeba za vyšetření na řidičák zplatím cca za 15 min vyšetření 500 Kč, tak i kdyby pan Šíma chtěl jak tvrdí reportérka tisíce (i když si myslím, že to určitě nebude za jednu návštěvu) a navíc by si měla ta reportérka přečíst studie z poslední doby kdy kvalitní lékaři, kterým jde o vyléčení člověka a jsou moderně vzdělání se čím dál tím víc přiklánějí k alternativním možnostem léčení, čínské medicíně a podobně. JInak doktoři motivováni úplatky farmaceutických firem a jejích tlakem do nás tu chemii narvou zakaždou cenu je to největší světová lobby a stal se z toho největší světový kšeft - prodej oficiálních drog (anglicky léky - drugs). Mimo jiné je málo případů, že by doktor byl obviněn z toho že vás otrávil úráškama.

6 2
možnosti
PK

Nevim proč se ta blondska reporterka naváží zrovna do Šímy znam ho 25 let a jeho metody jsou zrovna, z těch které by mu i v německu zaručili možnost léčit. A dokonce i sami lékaři v současnosti odcházejí od podávání léků a obracejí se k homeopatii a bylinám, není na tom nic špatného a rozhodně to neuškodí pročistí to tělo a to má pak možnost lépe a samo svým imunitním systémem bojovat proti nemocem. A každý lék má mnoho vedlejších účinků takže od jedné věci vám pomůže ale ničí tělo někde jinde. To je přesně Chemoterapie - otrávíte tělo jedy, které pravděpodobně likvidují nádor tím že jeho buňky zničí ale zároveň chemoterapie ničí vaše ostatní buňky takže vám zničí celý imunitní systém

8 1
možnosti
JT

Nyní jsem si poslechl to video a jak je slyšet, tak léčitel mluví naprosto rozumně a všechny moderní poznatky tomu nasvědčují. Autorka se mu tam snaží vsugerovat, že je podvodník a on ji tam opravdu hezky slušně setřel jako papír. Autorka by si příště měla o této tématice vyhledat více materiálů a mluvit s více pacienty tohoto léčitele.

9 2
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Státu propadly pozemky za pět miliard. Vlastníci se o ně včas nepřihlásili

20. dubna 2024

Premium Česko letos velmi zbohatlo. Získalo do svého majetku rozsáhlé pozemky miliardových hodnot po...

Režim nás zatáhne do války, děsí se Íránci. Ultrakonzervativci v zemi posilují

20. dubna 2024

Premium Zdaleka ne všichni Íránci podporují místní konzervativní islámský režim a jeho válečné choutky....

Rozhazoval výzvy k svržení vlády. Pak se u místa, kde soudí Trumpa, zapálil

19. dubna 2024  20:17,  aktualizováno 

Muž se polil se a následně zapálil v New Yorku před soudní budovou, kde se koná proces s americkým...

Dostálové se ptali na její angličtinu a Farského, zda dá zase přednost stáži

19. dubna 2024  19:15,  aktualizováno  21:09

Nejzajímavější částí debaty kandidátů do voleb v Evropském parlamentu byly otázky studentů, kteří...