Lidé, kteří pojedou do českých lázní, budou mít nárok na slevu 4 tisíce

  • 48
Vláda schválila vouchery na úhradu pobytu a procedur v českých lázních, které budou moci lidé využít od července. Lidé budou mít nárok na lázeňskou slevu 4 tisíce korun. Podmínkou je, že dotyčný v lázních stráví minimálně šest nocí a vybere si pět procedur. Poukazy budou moci využít lidé, jimž už bylo 18 let, kteří platí zdravotní pojištění.

„Od 1. července budou občané využívat tuto slevu v lázních,“ řekla po jednání vlády ministryně pro místní rozvoj za ANO Klára Dostálová.

Ministryně zatím počítá s tím, že program bude platit pro lázeňské pobyty do konce letošního roku. Vláda původně uvažovala o poukazu za 10 tisíc korun na jakýkoliv typ dovolené. Návrh nepodpořili zaměstnavatelé.

Vouchery na pobyt v lázních budou moci získat zájemci od 1. července například prostřednictvím ministerských webových stránek. Slevy hostům, kteří přijedou na lázeňský či wellness pobyt nabízí i město Karlovy Vary. „Slevy nelze sčítat,“ řekla Dostálová.

Ministerstvo připravuje ke schválení i podporu pro hotely, které byly kvůli koronavirovým opatřením uzavřeny. Program COVID - ubytování, z něhož by hotely mohly dostat 200 až 400 korun na pokoj a noc, by měla posoudit vláda 6. července, řekla Dostálová. Peníze by mohly hotelům pomoci s rozjezdem a překonáním následujících měsíců.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video